In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Loman Tove Alexandersson och Håkan Carlsson vid årets Idrottsgala i Globen.

Alexandersson: Fint att sporten får mer uppmärksamhet

2017-01-16 22:30
Vid kvällens Idrottsgala gick svensk orienterings två kandidater hem utan priser. ”Det var stenhård konkurrens, men jag är ändå glad för nomineringarna och det är fint att vår idrott får uppmärksamhet”, säger Tove Alexandersson.
  • Uppdaterad: 2017-01-16 22:38

På måndagskvällen var det dags att dela ut priser till årets främsta idrottare på Idrottsgalan i Globen. För Svensk orienterings del stod två kandidater i blickfånget: Tove Alexandersson och Håkan Carlsson.

Tove Alexanderssons succéår 2016 går inte av för hackor. Hon inledde säsongen med fem EM-medaljer, varav två guld, på skidorienterings-EM i Österrike. Och utan skidor på fötterna fortsatte hon att leverera på toppnivå och plockade bland annat två EM-guld och två VM-guld.  För tredje året i rad vann även Alexandersson totala världscupen.

Vid årets Idrottsgala stod hon nominerad till årets kvinnliga idrottare samt till Jerringpriset.

Men konkurrensen var tuff bland kandidaterna. Peder Fredricson, ridsport, fick ta emot Jerringpriset och årets kvinnliga idrottare blev simmerskan Sarah Sjöström.

- Det var jättekul att vara nominerad till både Jerringpriset och årets kvinnliga idrottare. Det har varit ett bra idrottsår i Sverige och det är tufft att komma med som nominerad. Konkurrensen var stenhård, men jag tycker ändå att det är bra att vår idrott får uppmärksamhet, säger Tove Alexandersson.

Förbundskapten Håkan Carlsson stod nominerad till årets ledare, men priset gick till Lars Lagerbäck.  

- Jag är stolt över det jobb jag har gjort med orienteringslandslaget de senaste åren så det är kul med uppmärksamheten och en stor ära att få bli nominerad, säger Carlsson och påpekar, precis som Alexandersson, vikten av att sporten syns.

- Våra landslagslöpare kämpar hårt i skymundan både mediamässigt och ekonomiskt om man jämför med andra idrotter. Så att synas så här skapar bättre villkor för våra löpare framöver, dessutom får ju allt fler chansen att upptäcka orientering desto mer vi syns. 

Till svenskorientering.se
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link