In English
Hoppa till sidans innehåll

Alexandersson mot ny totalseger: "Världscupen viktig för mig"

03 OKT 2018 11:01
I morgon torsdag inleds världscupavslutningen i Tjeckien och Tove Alexandersson kommer av allt att döma vinna totalen för femte året i följd. "Om jag kommer till start på alla tre tävlingarna och inte gör bort mig helt ska det nog räcka", säger hon.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 11:01

För två veckor sedan vann hon VM-titeln i skyrunning - nu kan hon säkra den femte raka världscupstiteln i orientering.

Totalt återstår tre lopp av årets världscup och inför sammandraget i Tjeckien har Tove Alexandersson skaffat sig en kraftig ledning i totalen. 660 poäng har hon samlat, tvåa är ryskan Natalia Gemperle på 398 poäng, trea finländskan Marika Teini på 328 och fyra Karolin Ohlsson på 305. Sannolikheten att Gemperle går ikapp får beskrivas som minimal.

- Jag har en väldigt stor ledning, så om jag kommer till start på alla tre tävlingarna och inte gör bort mig helt ska det nog räcka till totalen, säger Alexandersson, som haft mycket fokus på återhämtning efter kraftprovet och VM-titeln i Skottland.

- Jag har försökt att återhämta mig och försökt att få lite sprintfart i benen igen. Och så har jag fått vila några dagar på grund av en förkylning. Min form har varit ganska dålig efter skyracet, vilket jag hade räknat med. Men förhoppningsvis känns det lite bättre till tävlingarna i veckan.

På programmet i Tjeckien står tre individuella lopp samt en sprintstafett som utgör slutpunkt för stafettvärldscupen. Följande gäller:

Torsdag 4/10: Knock-out-sprint (Prag)
Fredag 5/10: Sprintstafett (Prag)
Lördag 6/10: Medeldistans (Turnov, 9 mil nordöst om Prag)
Söndag 7/10: Sprint (Mladá Boleslav, 6 mil nordöst om Prag)

Skulle Alexandersson säkra totalen återigen så innebär det femte titeln på raken till världsettan från Borlänge. Och som vanligt har totalen varit ett av årets stora mål:

- Världscupen brukar vara väldigt roliga tävlingar och den är viktig för mig då den visar vem som har varit bäst över hela säsongen, i olika terrängtyper och discipliner.

För näst bästa svenskan, Karolin Ohlsson, finns det goda möjligheter att klättra i totalen. Järlalöparen vann allt hon ställde upp i Euromeeting för en dryg vecka sedan så formen tycks vara på topp.

På herrsidan är det jämnt i täten mellan schweizarna Matthias Kyburz (470 poäng) och Daniel Hubmann (445) och norrmannen Olav Lundanes (425). På listans fjärdeplats, på 287 poäng, har vi blågult i form av Gustav Bergman.

Tävlingarna i Tjeckien tv-produceras och sändningarna hittas via arrangörens hemsida - https://www.wcup.cz/en/live

HÄR kan du läsa mer om förutsättningarna och se hela den svenska truppen.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons