In English
Hoppa till sidans innehåll

Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou prisas internationellt för suveräna prestationer

2017-12-14 11:17
Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou svarade för Årets orienteringsprestationer 2017. Varje år anordnar World of O en stor omröstning och nu vann Alexandersson priset för andra året i rad: "Mina två senaste säsonger har varit fantastiska."
  • Uppdaterad: 2017-12-14 11:20

Många prestigefyllda utmärkelser delas ut under den här tiden av året. En tung internationell titel – Orienteering Achievement of the Year – baseras på en stor, återkommande omröstning som arrangeras av ansedda World of O.

Precis som i fjol är det den svenska världsettan Tove Alexandersson som kniper titeln även i år. Detta efter ett 2017 då hon bland mycket annat vann tre VM-guld i Estland och därmed toppade sitt resultat från föregående år.

- Jag vill alltid förbättra mig, så självfallet ville jag att den här säsongen skulle vara lite bättre än fjolåret, även om jag visste att det skulle bli tufft. Det var drömmen och det är mycket hårt jobb som ligger bakom. Dessutom måste du göra allt rätt på rätt dag, säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

När Alexandersson får frågan om vilken prestation under 2017 som hon värderar högst, konstaterar hon först att hon ogillar att jämföra, eftersom det är så svårt. Sedan svarar hon ändå:

- Två av de lopp som jag haft bäst känsla under och efter är Tiomila och medeldistansen på VM.

På herrsidan tar världens främste genom tiderna, fransmannen Thierry Gueorgiou, hem titeln. Gueorgiou, som i dag är assisterande svensk förbundskapten, avslutade sin magnifika karriär med ytterligare ett VM-guld i somras. I och med sommarens triumf på medeldistansen i Estland har Gueorgiou vunnit totalt 14 VM-guld.

- 2017 var en väldigt speciell säsong eftersom jag redan tidigt visste att det skulle bli min allra sista. Det skulle inte finnas någon andra chans, och jag visste att det bara var ett enda lopp som verkligen skulle betyda något, säger Gueorgiou i pressmeddelandet.

Här kan du läsa matiga intervjuer med både Tove Alexandersson och Thierry Gueorgiou: http://news.worldofo.com/2017/12/14/gueorgiou-and-alexandersson-orienteering-achievement-of-2017/

Topp-tre damer:
Tove Alexandersson (25 % av rösterna), Maja Alm, Danmark (22 %) och Simona Aebersold, Schweiz (17 %)

Topp-tre herrar:
Thierry Gueorgiou, Frankrike (38 %), Daniel Hubmann, Schweiz (12 %) och Yannick Michiels, Belgien (10 %)

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link