In English
Hoppa till sidans innehåll

Alexandersson vann direkt: "En superstart!"

08 JUN 2019 13:13
Tove Alexandersson vann direkt när världscupen 2019 inleddes med en medeldistans i Finland. "En superstart på världscupen, känns jättekul!" säger Alexandersson som var 1.38 före tvåan Natalia Gemperle. Karolin Ohlsson slutade på en fin fjärdeplats.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2019 13:13

 

I stekhett sommarväder avgjordes årets första världscuplopp ett par mil väster om Helsingfors. Och Tove Alexandersson som vunnit totalen de fem senaste åren visade redan i premiären var skåpet ska stå.

- Jag har inte tävlat så jättemycket i år så det var spännande att få dra igång på riktigt. Det kändes som det orienteringstekniska satt bra och formen är också god så det var väldigt kul att tävla, säger Alexandersson, som trivdes i Noux nationalpark.

- Det var väldigt varierat, bitvis väldigt snabbsprunget, och sedan en del ganska bushigt inne i det gröna så det gällde verkligen att variera lite i orienteringsteknik. Jag gjorde en liten miss på en kontroll, men det var ingen större. Och annars har det gått väldigt bra.

Även på fjärdeplats blev det svenskt. Karolin Ohlsson som öppnat säsongen riktigt vasst var dock inte nöjd med sitt lopp.

- Just nu är jag lite besviken faktiskt. Jag gjorde inte ett helt rent lopp och det syns ju direkt liksom. Jag fick en ganska bra start men sedan klantade jag mig vid tian, sedan försökte jag styra upp det hela men mot slutet hetsade jag och gjorde ett par småbommar också.

På söndagen fortsätter världscupomgången i Finland med en långdistans i jaktstartsformat, där starttiderna bygger lördagens resultat.

- Hoppas att jag kan jaga ikapp i morgon, säger Ohlsson.

- Jag är ju bra på jaktstart, tycker jag själv. Jag får börja med att smyga lite där bakom och få ihop orienteringen. Sedan hoppas jag att jag kan få nafs på de där framme och dra till en rejäl avslutning så får vi se vart det räcker.

Herrarnas medeldistans avgjordes senare under dagen - se separat text HÄR.

Resultat, medeldistans

Damer

1) Tove Alexandersson, Sverige, 29.54, 2) Natalia Gemperle, Ryssland, +1.38, 3) Marika Teini, Finland, +1.59, 4) Karolin Ohlsson, Sverige, +2.09, 5) Kamilla Olaussen, Norge, +2.35, 6) Venla Harju, Finland, +2.36. Övriga svenskor: 10) Elin Månsson, +4.04, 17) Anna Bachman, +4.46, 19) Lilian Forsgren, +5.17, 25) Lisa Risby, +5.51, 39) Sara Hagström, +7.21, 53) Lina Strand, +9.14, 70) Alva Olsson, +12.09.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons