In English
Hoppa till sidans innehåll

All in i Alicante – tufft och givande läger

18 JAN 2019 15:11
I helgen avslutas landslagets läger i Alicante. Huvudfokus har legat på tekniska rutiner och grundträning och förbundskapten Susanne Barkholt är mycket nöjd: "Det allra största utropstecknet är löparnas inställning. De går alltid all in, i allt!"
  • Uppdaterad: 18 JAN 2019 15:11

Precis som ifjol har det svenska orienteringslandslaget tillbringat några vinterveckor i Alicante. Första veckan juniorer och seniorer tillsammans och mot slutet av lägret bara seniorer. De allra flesta blågula löparna har deltagit och det har varit fullt ös från dag ett.

Teknik och grundträning har konstant stått på schemat och löparna har även jobbat mycket med landslagets resurspersoner.

- Alla har haft enskilda samtal med läkaren Anna Lundqvist, fysiologen Filip Larsen och idrottspsykologen Cissi Åkesdotter vilket har varit fantastiskt att få erbjuda och givande för löparna, säger förbundskapten Susanne Barkholt.

De första dagarna tillbringade gänget uppe i bergen, därefter var det mer havsnära träningar.

- Det har varit bra träningsmöjligheter gällande underlag, det vill säga skonsamt, närhet till olika kartor, variation mellan sprint och skog, tuffa sparringpass, nattpass i stort sett varje dag, rafflande knock-out-sprinter och så vidare, säger Barkholt som ger exempel på en typisk läger dag:

07.45 Morgonjogg 20 minute med inslag av fotstabilitetsövningar
8.30 Frukost
09.30 6 x 4 minuters löpning på hårt underlag + 300 meter gafflad orientering. Ny start var åttonde minut.
12.00 Lunch
15.00 Korridor på brunbild (2,3 mm eller 4,3 mm bred – ger 23 resp 43 m i terrängen) + mikrosprint
18.00 Middag eller nattorientering, momentbana
20.00 Middag
21.00 Rörlighet

- Det har varit en del känningar på det här tuffa lägret, men löparna är kloka och våra fysioterapeuter duktiga, så löparna håller sig på rätt sida.

- Det har varit kul att se juniorerna ta för sig på tuffa intervall- och stafettpass samt på knock-out-dagen! Häftigt att få sparra mot världsmästare!

Barkholt om lägrets ...
... starkaste intryck: "Toves glädje över att vara på landslagsläger"
... häftigaste träning: "Ett bergspass som blev lite mer klättring"
... tuffaste pass: "Ett pass upplagt av Filip Larsen, det som jag nämnde i exempeldagen"
... utropstecken: "Löparnas inställning. De går alltid all in, i allt. Det har varit en fantastiskt fin stämning och inställning. Jättekul exempelvis att höra juniortjejerna efter att ha sparrat med Tove, Lina, Lisa med flera, på det tuffaste passet: 'Åh vad kul det var!'"
... vaktmästarinsats: "När Martin Regborn ordnar fram skruvmejsel, dammsugare och olja och fixar till roddmaskinen så att det i alla fall går att köra distans på den."

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link