In English
Hoppa till sidans innehåll

Bergman bäste svensk - tia i medeldistansen

07 AUG 2018 17:20
Norrmannen Eskil Kinneberg vann guldet i medeldistansen. Gustav Bergman blev bäste svensk på tionde plats: ”Jag är lite besviken, men samtidigt var det inte katastrofdåligt”, säger Bergman.
  • Skapad: 07 AUG 2018 17:20

De svenska herrarna fick inte till det i dagens medeldistans. Gustav Bergman var ändå med i medaljdiskussionen relativt långt in i loppet:

- Jag gjorde ett misstag på den första kontrollen, men tyckte ändå att jag kom in i loppet på ett bra sätt efter det. Sedan blev det en till liten miss på sexan. Jag tror att en anledning till att jag missade var att jag försökte pusha på i löpningen. Sen är det svårt tekniskt. Det kanske ser enkelt ut vid en blick på kartan, men det är så fruktansvärt dålig sikt. Du ser bara 10-15 meter, säger Bergman som slutade tia. En och en halv minut från guldet:

- Det är otroligt tuff konkurrens, och det gör att det inte räcker med att göra ett mediokert lopp och ändå vara uppe i toppen. För min del klickade det inte 100 procent varken fysiskt eller tekniskt, och då blir det den här placeringen, säger Bergman.

Albin Ridefelt slutade 17:e och Jonas Leandersson 29:a.

Förbundskapten Håkan Carlsson summerar en medeldistansdag som inte alls blev som han önskat. Sara Hagströms sjätteplats var den främsta svenska insatsen:

- Kul för Sara som får kliva upp på podiet i sitt första skogslopp på VM. Sen gör Helena och Gustav det okej, men som lag är det en dålig insats.

 

Vad beror det på att Sverige som lag inte lyckas bättre?

- Det är svårt att dra generella slutsatser så här direkt efter loppet. Men antingen så stressar vi, eller så behärskar vi inte terrängen. Den analysen måste vi ta för individ till individ. Jag tror och hoppas att vi kommer att studsa tillbaka till stafetten på torsdag. Och det finns ingen quickfix. Vi måste jobba vidare på vår plan; att lita på sig själv, vara distinkt och inte stressa, säger Carlsson.

Guldet gick till Norge; detta genom Eskil Kinneberg som därmed tog sin första individuella VM-medalj. Förra året vann han stafetten med det norska stafettlaget. Sprintmästaren Daniel Hubmann avslutade starkt och tog silvret, hans schweiziska landsman Florian Howald tog brons.

I morgon är det vilodag på VM. På torsdag fortsätter tävlandet med stafett.

 

Herrar: 1) Eskil Kinneberg, Norge, 32.59, 2) Daniel Hubmann, Schweiz, +0.06, 3) Florian Howald, do, +0.14.

Svenska placeringar: 10) Gustav Bergman, +1.29, 17) Albin Ridefelt, +2.36, 29) Jonas Leandersson, +4.37.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar

 WOD


Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link