In English
Hoppa till sidans innehåll

Bergman och Alexandersson kan skriva historia – följ världscupfinalen LIVE!

21 OKT 2019 16:25
Gustav Bergman har chans att bli förste svensk på herrsidan att vinna världscupen på 23 år. Tove Alexandersson kan som första löpare någonsin vinna samtliga deltävlingar. Världscupfinalen i Kina närmar sig och du kan följa den live via webb-tv.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2019 10:52

Den internationella tävlingssäsongen sätter punkt med tre lopp i sydöstra Kina 26-29 oktober. Två av loppen avslutar den individuella världscupen; en medeldistans den 26:e och en sprint den 29:e. Däremellan blir det även en sprintstafett.

I den individuella världscupen har Tove Alexandersson redan säkrat totalsegern för sjätte året i rad. Nu återstår frågan om världsettan också kan bli första löpare någonsin att vinna samtliga deltävlingar under ett år.

På herrsidan är det också blågult i topp i form av Gustav Bergman. Men här är ingenting klart. Bergman har 399 poäng, tvåa är Olav Lundanes på 370 men norrmannen har tidigare aviserat att han inte kommer till start i Kina. Därefter följer schweizaren Daniel Hubmann på 296 poäng, tjecken Vojtech Kral på 289, schweizaren Joey Hadorn på 288 och fransosen Frederic Tranchand på 262.

Om Gustav Bergman samlar ihop 98 poäng på de två avslutande tävlingarna kan ingen hota honom. Två fjärdeplatser (2 x 50 poäng) skulle således räcka till totalseger. Och vid seger (100 poäng) på medeldistansen är saken redan klar.

HÄR hittar du ställningen i världscupen.

Om Bergman lyckas bärga totalen är det ett stort trendbrott. Senast en svensk herre vann totalen var när Johan Ivarsson fick kliva överst på pallen 1996. De senaste elva åren har det varit schweiziskt i topp, antingen har Daniel Hubmann eller Matthias Kyburz vunnit.

 

Den svenska truppen flyger till Kina under måndagen och i laget kan en sen ändring noteras: Johan Högstrand är förkyld och ersätts av Oskar Andrén.

- Jättetråkigt för Johan att inte få chansen. Oskar, som redan är på plats i Kina och blev fyra på en world ranking event-tävling i går, kliver in som reserv, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som kan glädja sig åt att ett frågetecken kring tidigare skadade Karolin Ohlsson rätats ut:

- Karro har gjort ett väldigt bra jobb med sin rehab. Väldigt kul att hon kan stå på startlinjen och får avsluta internationella säsongen på ett bra sätt.

De tre loppen i Kina tv-produceras och du kan följa dramatiken via Internationella Orienteringsförbundets liveplattform - läs mer HÄR.

Sändningstider
26/10 Medeldistans 8.00–11.00
27/10 Sprintstafett 7.30–9.00
29/10 Sprint 7.00–9.30

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons