In English
Hoppa till sidans innehåll

Bergman ostoppbar – Strand slog till på "fel" distans

15 SEP 2018 19:20
Gustav Bergman verkar för tillfället ostoppbar. Förra helgen vann han SM i långdistans och under lördagen blev han svensk mästare även i medeldistans. På damsidan fick Lina Strand till ett kanonlopp och slog Karolin Ohlsson med sju sekunder.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 11:23

Lina Strand är en riktigt vass sprinter, och hon har sedan tidigare ett SM-guld i långdistans.

I Hok söder om Jönköping fick hon äntligen till det även på den mellanlånga och ofta tekniskt krävande distansen. GMOK-löparen knep guldet, sju sekunder före Karolin Ohlsson, Järla.

- Jättekul! Jag är i bra form, men det var ändå lite oväntat. Jag har ju tidigare haft lite svårt att få till det fullt ut på medel, säger Strand.

- Det var ett väldigt bra lopp. Jag gjorde en dålig långsträcka och gjorde en liten bom, men överlag var det väldigt bra. Full kontroll hela vägen, säger Strand, som fick vänta ett tag innan hon vågade jubla.

- När jag gick i mål kände att "det blir sämst silver", men jag visste ju att Karro (Ohlsson) hade en bra tid vid varvning och är det någon som kan avsluta snabbt så är det hon. Jag var inte riktigt säker förrän hon var i mål, och då var det väldigt gött! Vi sa till varandra innan att "i dag går vi för guld och silver" och så blev det också.

Bronset på damsidan gick till Elin Månsson, IFK Göteborg.

På herrsidan var det Gustav Bergman som blev svensk mästare för andra helgen i rad. Ravinenlöparen vann med 1.26 före Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, och bronset gick till Johan Högstrand, IFK Göteborg, +1.47.

- Det känns bra. Det var ett riktigt, riktigt bra lopp. Jag är väldigt nöjd med det tekniska genomförandet, säger Bergman som just nu radar upp tunga segrar och det började med långdistanssegern på världscupen i Norge.

- På EM skadade jag en knäet och tappade en månads träning. Kanske har det tagit lite längre tid än jag trodde för att komma tillbaka i full form. Men nu har det släppt rejält och det känns skönt.

Här kan du läsa om juniorklasserna.

I morgon avslutas SM-helgen i Hok med stafett-SM.

Resultat, SM i medeldistans
D21
1) Lina Strand, Göteborg-Majorna OK, 33.22, 2) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, +0.07, 3) Elin Månsson, IFK Göteborg Orientering, +2.14, 4) Sara Hagström, IFK Göteborg Orientering, +2.54, 5) Kajsa Risby, OK Kåre, +3.33, 6) Maria Magnusson, Sävedalens AIK, +4.02.
H21
1) Gustav Bergman, OK Ravinen, 32.44, 2) Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn OF, +1.26, 3) Johan Högstrand, IFK Göteborg, +1.47, 4) Emil Svensk, Stora Tuna OK, +1.54, 5) Johan Runesson, OK Vivill, +2.13, 6) Albin Ridefelt, OK Linné, +2.25.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link