In English
Hoppa till sidans innehåll

Dags för Swedish League i Värmland

08 APR 2019 14:01
Till helgen fortsätter Swedish League med två lopp i Värmland – och nu är hela Sverigeeliten på plats. Många av landets främsta löpare ansluter direkt från VM-förberedelser i Norge.
  • Uppdaterad: 08 APR 2019 14:01

Årets VM avgörs som bekant i norska Östfold, och där befinner sig just nu många av världens främsta löpare. Allt för att förbereda sig inför sommarens höjdpunkt.

Den gångna helgen var det ett stjärnspäckat startfält som provsprang i den sydnorska terrängen. Först arrangerades medeldistansen Vårspretten, därefter långdistansen Solrenningen.

Det är fortfarande tidigt på säsongen och det fanns flera olika elitklasser (stora startfält – delade klasser), så några stora växlar ska knappast dras utifrån resultatlistorna. Men vi kan konstatera att Tove Alexandersson vann sin klass båda dagarna, närmast jagad av Karolin Ohlsson. Och på herrsidan fick Emil Svensk och Albin Ridefelt kliva överst på pallen varsin dag. Många andra svenskar hamnade riktigt högt upp i resultatlistorna – HÄR hittar ni alla resultat.

- Östfold-terrängen passar mig ganska bra, mycket bättre än VM-terrängen i Lettland ifjol. Jag ser verkligen fram emot VM, säger Tove Alexandersson till norska orienteringsförbundet.

Albin Ridefelt, som vann långdistansen:

- Jag har känt mig lite sliten efter att ha varit på läger i Halden senaste veckan. Men då passar det bättre att springa lång- än mellandistans. Och i dag gjorde jag ett nästa felfritt lopp.

I veckan fortsätter övningarna i Norge, men till helgen är det alltså dags för Swedish League, deltävling två och tre. På lördagen blir det medeldistans och på söndagen långdistans och arenan ligger mellan Grums och Säffle.

Till medeln har cirka 1300 löpare anmält sig, till lången 1100 stycken och arrangören berättar om en väldigt inbjudande terräng:

- Jag tror många blir förvånade över att det kan vara så detaljerat i Värmland, som det är här i Swedish League-området. O-Ringenterrängen i Värmland fick mångas gillande. Jag skulle vilja påstå att det är snäppet bättre här, säger Jonas Bergenfur som tillsammans med sin sambo Ann Hyvönen är banläggare på medeldistansen.

Jonas och Ann tycker det finns vissa likheter med terrängen som var under O-Ringen i Örnsköldsvik, den som hyllades så.

- Ja, den är egentligen mer lik den än den som var i Värmland under O-Ringen 2017.

HÄR kan du läsa hela intervjun med banläggarna.

HÄR hittar du aktuell ställning i Swedish League efter den första etappen, Natt-SM i Hässleholm.

arrangörens hemsida hittar du mycket intressant, bland annat intervjuer med Jonas Leandersson och Annichen Kringstad, den sistnämnda uppvuxen i Säffle, inte särskilt långt från tävlingsområdet.

Här nedan kan du arrangörens film som visar vilken terräng som väntar i Värmland:

 

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link