In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är de svenska stafettlagen

11 MAJ 2018 15:19
Skador och sjukdomar i det svenska laget har gjort att förbundskapten Håkan Carlsson fått lägga ett ordentligt pussel i laguttagningen inför stafetten: ”Vi har trots detta fyra riktigt starka lag till start”, säger Carlsson.
  • Skapad: 11 MAJ 2018 15:19

Två tävlingsdagar återstår av orienterings-EM i Schweiz. På söndag avslutas mästerskapet med långdistans. Men först väntar lördagseftermiddagens skogsstafetter.

För det svenska landslaget har det verkligen varit ett omväxlande mästerskap; de blågula har tagit en medalj per tävlingsdag, men samtidigt har både skador och sjukdomar ställt till bekymmer.

- Jag räknade till att det är tio svenska herrar som inte är aktuella för morgondagens stafett; detta på grund av skador inför eller under mästerskapet. Dessutom har några löpare fått förkylningar plus att det gått någon form av magsjuka i gänget. Under de cirka tio år jag varit ledare i landslaget har jag aldrig varit med om något liknande, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Detta innebär att Carlsson och hela den svenska ledarstaben fått lägga ett rejält pussel i laguttagningen till lördagens stafetter. Och uppställningarna ser ut som följer:

 

Damer, lag 1: Lina Strand, Sara Hagström, Karolin Ohlsson

Lag 2: Emma Bjessmo, Lilian Forsgren, Alva Olsson

Herrar, lag 1: Johan Runesson, Jonas Leandersson, Emil Svensk

Lag 2: Martin Regborn, Rassmus Andersson, Eric Börjeskog

 

Karolin Ohlsson som sprang slutsträckan i det svenska sprintstafettlag som tog silver i torsdags får alltså ännu en gång föra sitt lag i mål:

- Jag är supertaggad och mitt självförtroende är bra. Att jag lyckades avgöra Tiomila på slutsträckan för drygt en vecka sedan är något gett en stor trygghet inför morgondagen, säger Ohlsson.

Tove Alexandersson som tagit ett guld och ett silver tidigare under EM stukade foten i silverloppet i onsdags tvingas avstå stafetten:

- Foten är fortfarande ganska svullen, men jag hoppas kunna springa långdistansen på söndag. Det är väldigt extrem terräng här som är väldigt belastande för fotlederna. Men som sagt jag hoppas kunna vara med.

På herrsidan är det Emil Svensk som springer den sista sträckan (även han tog silver i torsdagens sprintstafett):

- Det blir min första mästerskapsstafett i skogen. Jag är laddad och kroppen svarade bra på sprintstafetten. Orienteringstekniskt kommer det troligen bli lite mer väg- och stiglöpning än vad det varit på tidigare skogslopp under EM, men samtidigt en del sluttningskontroller och grönområden. Så det borde vara lite enklare orientering än tidigare och inte fullt lika brant som det var framför allt på medeldistanskvalet, säger Svensk.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 
Länkar
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link