In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är trupperna till junior-VM och ungdoms-EM

05 JUN 2018 15:21
Nu står det klart vilka löpare som får chansen på JVM i Ungern och vilka som springer på ungdoms-EM i Bulgarien. "Två spännande trupper", säger juniorlandslagskapten Kalle Dalin.
  • Skapad: 05 JUN 2018 15:21

Årets junior-VM avgörs i Ungern 9-14 juli och de gångna veckorna har tre JVM-tester genomförts, vilka tillsammans med årets Swedish League-tävlingar samt resultat i internationella värdetävlingar 2016-2017 ligger till grund för uttagningarna.

Här är den svenska JVM-truppen:

Tjejer
Alva Sonesson, Falköpings AIK
Ella Olsson, Grycksbo IF
Hanna Hugosson, Sundsvalls OK
Johanna Börjesson Eriksson, Storviks IF
Sanna Fast, Eksjö SOK
Vilma Von Krusenstierna, OK Kåre
Reserv: Jennie Börjesson Eriksson, Storviks IF

Killar
Axel Granqvist, OK Ravinen
Henrik Johannesson, Stora Tuna OK
Isac von Krusenstierna, OK Kåre
Jesper Svensk, Stora Tuna OK
Simon Imark, Tullinge SK
Viktor Svensk, Stora Tuna OK
Reserv: Andreas Uller, Kils OK

- Jag tycker att det är en riktigt spännande trupp som kommer åka till Ungern. En blandning av rutinerade 20-åringar och nykläckta stjärnor som gör debut i Blågult. Alla har under våren visat att de besitter en riktigt hög nivå och när de har dagen så är allt möjligt, säger juniorernas förbundskapten Kalle Dalin.

Till ungdoms-EM i Bulgarien, 27 juni - 1 juli, skickar Sverige följande trupp:

Tjejer
Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn
Ella Sjöberg, Tullinge SK
Erika Källvik Leufvén, Åmåls OK
Tove Pettersson, OK Roxen
Reserv: Johanna Källvik Leufvén, Åmåls OK

Killar
Elias Tidevall, Skogsluffarnas OK
Emil Auselius, Bredaryds OK
Gustav Runefors, Växjö OK
Samuel Pihlström, OK Landehof
Reserv: Kristoffer Tengroth, Sundbybergs IK

- Också en spännande trupp med mycket talang och hög ambitionsnivå, säger Kalle Dalin.

- Mina förväntningar på båda trupperna är att alla åker dit med ett gott självförtroende efter flera fina prestationer under våren och framförallt att alla har testat att toppa formen till mästerskapen. När vi åker hem kommer alla ha värdefulla lärdomar med sig, en del att formtoppningen funkade både mentalt, tekniskt och fysiskt. Några kanske kommer ha lärt sig att det sätt som de testade att toppa formen på inte var det bästa för dem och kommer nästa gång pröva ett annat, säger Kalle Dalin, som även tror att det kan bli en del medaljklirr:

- Förutom härliga erfarenheter kommer säkert några av löparna packa upp både medaljer och topp-6-placeringar, det har alla löpare alla möjligheter till. Lägger vi sedan samman resultaten i en nationskamp och jämför så måste nog de andra vara riktigt grymma för att slå oss!

Hur väl kommer terrängen att passa oss?
- För några blir det första besöket i båda Ungern och Bulgarien så det kommer så klart att bli en utmaning att känna sig riktigt trygg med terrängen. Där har vi som ledarteam en viktig uppgift både före avresa men också under de träningar som vi hinner med på plats. Tillsammans med de löpare som varit på läger tidigare så ska vi förbereda oss på bästa sätt. Förhoppningsvis kommer det att finnas en tilltro till de förberedelser var och en har gjort vilket gör att varje löpare vågar gå ut och göra offensiva satsningar under tävlingarna.

- Terrängen tror inte jag har så stor betydelse, med en offensiv inställning och ett litet leende på läpparna så kommer det att komma många härliga prestationer från dessa gäng.

Hur svårt har det varit att ta ut trupperna?
- Till de sista platserna i respektive trupp har det varit svårt att välja. Konkurrensen i Sverige är stentuff så kvar hemma i Sverige finns det löpare som skulle ha platsat i vilket landslag som helst.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link