In English
Hoppa till sidans innehåll

Härliga vyer – härliga utmaningar

05 OKT 2018 08:54
I dag börjar Junior European Cup (Jec) som i år avgörs i Schweiz. "I förrgår kom vi fram till den lilla vackra byn Villars sur Ollon där vi möttes av fantastiska vyer och ett härligt sommarväder. Det här blir kul!" säger förbundskapten Kalle Dalin.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2018 08:54

Dags för Jec och det svenska laget på plats känner sig redo. Under gårdagen tränade löparna med fokus mot lördagens tuffa medeldistans.

- Vi samlade värdefulla erfarenheter till medeln som kommer att gå i ett rejält kuperat område. På väg till start ska vi ta 300 höjdmeter och under banan ytterligare cirka 100 vilket gör att vi förmodligen kommer att springa en medeldistans som består av massor med utförslöpning i tekniskt krävande terräng, berättar Kalle Dalin.

- Det kommer bli en häftig utmaning och vi kommer lära oss massor av den tävlingen.

Men under fredagen är det sprintstafett som står på programmet.

- Vi ställer upp med sex lag i en sprintstafett som kommer bli riktigt rafflande. Totalt kommer runt 60 lag till start och så klart kommer det bli massor med härliga fighter genom hela stafetten.

- Trots stressen med så många lag så ska vi försöka göra tekniskt bra lopp och sedan våga släppa loss vår fysiska kapacitet där det ges möjlighet.

Jec avslutas på söndag med en långdistans med gemensam start där arenan är belägen 1800 meter över havet.

- På långdistansen hoppas jag på att löparna vågar gå för det redan från start. Ta kommandot över sin orientering och bestämma sig för att kämpa hela vägen. Självklart kommer alla bli trötta, men vi får väl bara lyfta på hatten om någon skulle orka springa fortare än vi.

Tävlingarna kan följas på: http://www.jec2018.ch/en

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link