In English
Hoppa till sidans innehåll

hittaut en grön motionsform – ”Sätter verkligen miljön på kartan”

2017-09-08 09:55
Svenska Orienteringsförbundets motionssatsning hittaut når ut i stora delar av landet – ändå är det ett arrangemang med väldigt liten klimatpåverkan. Med hjälp av Folksam tar vi nu ytterligare ett steg för att bidra till en mer hållbar miljö.
  • Uppdaterad: 2017-09-08 13:35

Med start redan i år klimatkompenseras alla utsläpp för produktion av karta och marknadsföringsmaterial, och det här gäller för samtliga hittaut-orter.

hittaut är en enklare form av orientering och motionsformen finns i dag på 20 orter. Tillsammans med Folksam ser vi nu till att hittaut blir en förebild avseende klimatpåverkan.

- Det här känns jättebra! Det sätter verkligen miljön på kartan och visar att vi jobbar för att vara klimatsmarta och hålla nere våra utsläpp. Den fysiska kartan är en central del och även om vi har digitala kartor via webb och mobilapp vill vi ha kvar möjligheten till den fysiska kartan. Då känns det väldigt bra att kompensera för utsläppen som kartan genererar. Vi är också glada att inleda ett samarbete med Folksam och att utveckla vårt samarbete under kommande år för att göra hittaut ännu bättre för deltagarna och miljön, säger Linnea Claesdotter, hittautansvarig på Svenska Orienteringsförbundet.

- Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige och vi engagerar oss gärna i aktiviteter som får fler människor att röra på sig. hittaut är ett klimatsmart arrangemang som gör skillnad genom att få folk i rörelse samtidigt som de upptäcker nya platser i sin omgivning. På Folksam är hållbarhetsfrågan väldigt viktig och att få vara med och klimatkompensera hittaut känns verkligen kul. Vi hoppas och tror att det här ska inspirera deltagarna i hittaut, andra arrangemang och organisationer att också prioritera miljön, säger Madeleine Hasselwander, kundansvarig Folksam Idrott.

Klimatkompenseringen sker via Svenska Naturskyddsföreningen där utsläppsrätter köps, vilket ger ett bidrag till deras klimatarbete.

Mer information om hur det går till och hur du som privatperson eller organisation klimatkompenserar hittar du på Svenska Naturskyddsföreningens hemsida.

Fakta om hittaut:
• Enklare form av orientering. Går ut på att med hjälp av en karta och/eller gps leta upp kontroller (checkpoints) som finns utspridda i staden och dess närmiljö.
• Drivs av Svenska Orienteringsförbundet tillsammans med lokala orienteringsföreningar.
• Finns i dag på 20 orter.
• Aktiverar upp emot 30 000 personer årligen vilka registrerar över en halv miljon checkpoints.

Mer om hittaut kan du läsa på www.orientering.se/hittaut

Fakta om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Läs mer på www.folksam.se

Till svenskorientering.se
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link