In English
Hoppa till sidans innehåll

IFK Göteborg tvåa på Venla-kavlen

15 JUN 2019 17:06
IFK Göteborg var med i kampen om segern på Venlakavlen på lördagseftermiddagen i Kangasala utanför Tammerfors. Sara Hagström gick ut i ledningen på slutsträckan men fick släppa förbi sig Fredrikstads Kamilla Olaussen.
  • Skapad: 15 JUN 2019 17:06

IFK Göteborg fick en fin start på tävlingen med både första och andralaget topp tio på första sträckan. Lag 2 var sexa och lag 1 åtta lite drygt två minuter bakom då ledande Halden.
På andra sträckan skapade Kirsi Nurmi en ledning på drygt 1.40 för IFK Göteborg. IFK Lidingö var då på andra plats. På tredje höll Elin Månsson ledningen för blåvitt även om hon var jagad av Fredrikstads Marianne Andersen som var sträcksnabbast.
Ett tag på banan var marginalen nere på 27 sekunder men vid växlingen hade Månssson 39 sekunders försprång.
I början på slutsträckan utökade Sara Hagström för IFK Göteborg men vid andra TV-kontrollen efter 3,1 kilometer var Fredrikstads Kamilla Olaussen ikapp. Vid nästa TV-kontroll en dryg kilometer senare var Sara minuten efter norskan och sedan växte avståndet.
Olaussen kom ifatt dig vid 3 kilometer ungefär?
– Ja, jag tyckte jag hade pressat allt jag hade. Jag hade gått lite snett ut från en kontroll men det var allt. Jag kände att när jag gått ut så hårt och hon kom ikapp mig, då tappade jag lite liksom…men jag tänkte att jag skulle hålla ihop med henne. Men sen såg jag ett uppenbart vägval som jag missat först. Jag tog det och då kom vi ifrån varandra, berättar Sara.
Olaussen gick mer rakt på och skapade lucka.
– Hon har bra drygat ifrån sen men det hade jag ju ingen aning om i skogen. Jag vet att Kamilla är fysiskt stark och kan springa fort, men hon kan göra bommar också. Så jag försökte tänka att jag var i tät och gjorde allt. Jag är ganska nöjd med det jag gjorde resten av loppet, berättar Sara.
På slutet var Hagström hotad av Venla Harju för Tampereen Pyrintö men höll undan med 20 sekunders marginal när hon nådde målet 3.40 bakom Fredrikstad.
Fick du någon känsla av att Tampereen var nära på slutet?
– Nej! Jag kanske hörde att det knakade bakom mig men jag försökte inte fokusera på det. Jag tittade en del bakåt för jag vet att det starka tjejer där.
Andra svenska lag blev Alfta Ösa OK som fyra, två och en halv minut bakom Tampereen Pyrintö.
–  Det var bra! Stabilt! Galina (Vinogradova 17:e på första) tyckte det var svårt att springa i den här terrängen men hon gjorde inga bommar och jag mådde väldigt dåligt, jag var illamående. Det blev några missar på slutet, berättar andra sträckans Josefine Heikka som växlade som åtta
På tredje avancerade Irina Nyberg till fjärd plats, trots att hon höll i handbromsen enligt Heikka. Natalia Gemperle höll placeringen på sista.
Ett svenskt lag till klarade topp tio när Lisa Risby förde in OK Kåre på nionde plats.
Fjolårssegrande Stora Tuna OK fick en tuff start på tävlingen. Junioren Tilda Östberg som växlade som 193:a, snudd på elva minuter efter Halden. Trion Magdalena Olsson, Julia Jakob och Tove Alexandersson förde ändå laget till 13:e plats som fjärde svenska lag.

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons