In English
Hoppa till sidans innehåll

Imark och Öberg vinnare i U23-cupen

04 MAJ 2019 12:31
I dag avgjordes U23-cupen, en del av Swedish League och en särskild satsning på de yngre seniorlöparna. I år vann OK Linnés Johanna Öberg och Simon Imark, Tullinge SK. De båda belönas med presentkort samt med varsin plats till EM-lägret i Estland.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 17:31

I U23-cupen tävlade i år löpare födda 1996-1998 och det var de fem första omgångarna i Swedish League som räknades samman. Söndagens jaktstart ingår alltså inte.

Tack vare en stark spurt lyckades Simon Imark vinna på herrsidan. På den avslutande medeldistansen slutade Tullinge-löparen sjua, 2.10 efter segrande Gustav Bergman.

- Det är alltid kul när man vinner. Det är tufft att slåss om topplaceringarna i H21 så det är kul att man har denna cup att fightas med jämnåriga i, säger Imark som var skapligt nöjd med medeldistansen:

- Det var ett ganska bra lopp. Det blev två missar där jag tappade tid för att jag inte såg kontrollen. Jag har lite mer att hämta rent fysiskt också.

- Jag hade en ganska strulig vinter eftersom jag skadade knät i november. Sedan februari har knät funkat ganska bra och jag har sedan dess kunnat trappa upp löpningen. Med tanke på den vinterträningen så är jag nöjd över att ändå kunnat göra stabila lopp under de viktiga tävlingarna nu under våren.

Tvåa på herrsidan blev Simon Hector, Snättringe SK, och trea Isac von Krusenstierna, OK Kåre.

På damsidan var det OK Linnés Johanna Öberg som drog det längsta strået.

Öberg, som slutade åtta på lördagens medeldistans, 2.42 efter segrande Lina Strand, summerar:

- Jag är ganska nöjd med min vår. Jag känner mig i bra form trots att jag var skadad under vintern, och jag har gjort tekniskt stabila lopp under Swedish League.

Tvåa på damsidan kom Aleksandra Hornik, Paimion Rasti, och trea Tilda Johansson, OK Orion.

HÄR hittar ni slutställningen i U23-cupen. 

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annonsplats