In English
Hoppa till sidans innehåll

Karro inför premiären: "Håller jag mig cool kan det bli finländsk rock'n roll på prispallen"

05 JUN 2019 14:28
På lördag inleds världscupen 2019 med en medeldistans i Finland. Tove Alexandersson har abonnerat på totalen i fem år, men i år kanske en landslagskollega kan utmana? "Det blir sjukt kul när det rullar igång, äntligen!" säger Karolin Ohlsson.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 14:28

2018 var Karolin Ohlssons internationella genombrottsår; gång efter annan fick hon kliva upp på pallen. Järlalöparen slutade tvåa i världscupen, efter Tove Alexandersson, och 2019 har inletts på bästa sätt.

Först totalseger i Swedish League, sedan guld på sprint-SM i Hudiksvall, där hon segrade 22 sekunder före Alexandersson.

Nu vankas världscuppremiär, och Karro är som vanligt taggad:

- Det ska bli sjukt kul, äntligen! Vi har haft så himla lång träningsperiod nu och man bara väntar på en världscup. Sedan kanske inte min vinter har varit optimal, jag har haft mycket problem, men jag tror att det kommer att går bra nu. Loppet på sprint-SM var viktigt att få med mig in mot Finland.

- Nu litar jag på att saker och ting är på plats. Det är bara att gå ut och köra.

Slår man övriga Sverigeeliten, då kan man slå vem som helst?

- Jag tror ändå det. Det är det som är kul när man möter Tove, att även om man ligger i baksuget och får spö med några sekunder, så är det sjukt hög nivå. Det kan man vara trygg med. Så detta var ett perfekt kvitto.

Vilken är din målsättning på världscupen?

- Jag ska verkligen fokusera på det jag kan påverka, vilket är min tekniska prestation. Lyckas jag hålla mig cool och surfa runt banan utan misstag så blir det förmodligen lite finländsk rock'n roll på prispallen!

Världscupens första omgång bjuder på två individuella lopp – en medeldistans på lördagen och en jaktstart på söndagen, båda loppen avgörs i Noux nationalpark cirka fyra mil väster om Helsingfors. På tisdagen avslutas rundan i Finland med en sprintstafett i Helsingfors, ett lopp som utgör första deltävlingen i stafettvärldscupen.

Världscupen 2019 består av fyra omgångar som avgörs i tur och ordning i Finland, Norge (VM), Schweiz och Kina.

Tävlingarna i Finland tv-produceras och sänds av Yle samt på Internationella Orienteringsförbundets plattform - läs mer HÄR.

HÄR kan du läsa mer om premiärtävlingarna i Finland.

HÄR kan du se den svenska truppen.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons