In English
Hoppa till sidans innehåll

Kvartett får ta emot elitidrottsstipendium

26 SEP 2018 14:57
Fyra orienterare finns med bland de elitidrottsstipendiater som vid Idrottsgalan i januari kommer att få ta emot sitt stipendium på 50 000 kronor vardera. Orienterarkvartetten är Karolin Ohlsson, Lina Strand, Emil Svensk och Sara Hagström.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2018 14:57

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 75 stipendium på 50 000 kronor vardera. Liksom 2018 är det i år övervägande kvinnliga elitidrottare som tilldelas stipendiet, 61 procent kvinnor, 39 procent män.

45 olika specialidrottsförbund finns representerade bland de som tilldelas stipendiet. Ett av dessa är alltså Svenska Orienteringsförbundet där kvartetten Karolin Ohlsson, Lina Strand, Emil Svensk och Sara Hagström i samband med Idrottsgalan 21 januari nästa år kommer att få ta emot sitt stipendium.

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Och inte minst, ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan i januari.

– Svenska Spel har ett stort engagemang för svensk idrott och vill så långt det är möjligt skapa så goda förutsättningar som möjligt för dess utövare. Att kunna vara med och erbjuda dessa idrottare möjligheter att kombinera en elitsatsning med studier innebär att vi även är med och skapar möjligheter efter den avslutade idrottskarriären.Vi bidrar till att ta svensk idrott framåt, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons