In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Sara Hagström på sommarens VM i Lettland.

Lyckad ryggoperation för Hagström

30 DEC 2018 11:49
I över ett år har Sara Hagström dragits med ryggsmärtor. Nu har landslagsstjärnan opererats för diskbråck och siktet är inställt på ett smärtfritt och lyckat VM i augusti: "Motgångar får man nästan räkna med när man tränar så pass mycket."
  • Uppdaterad: 30 DEC 2018 11:49

På sommarens VM i Lettland var Sara Hagström bästa svenska på medeldistansen. En sjätteplats blev det för IFK Göteborgslöparen, som tidigare under året även var med och bärgade ett stafettsilver vid EM i Lugano.

Tyvärr blev 2018 också ett år med mycket smärta för Hagström, som i september diagnostiserades med diskbråck.

- Det har kommit smygande, som en känsla av stelhet och huggsmärta vid framåtböjning. Under precamp inför VM hade jag stora problem och fick bryta några pass. Under november blev smärtan värre och jag hade svårt att gå i skolan eftersom det gjorde väldigt ont att sitta ner längre än 20 minuter. Då slutade jag springa helt och har fått hålla mig till ett begränsat utbud av alternativträning, berättar Hagström, som nu är nyopererad – och full av framtidshopp:

- Operationen gick bra sa de, och de verkade positiva om vägen framåt, även om jag vet att det är en lång väg till en helt frisk rygg igen. Jag har fått lite olika bud om när jag kan börja springa igen, allt från om två veckor till tre månader. Förmodligen blir det nåt mellanting.

23 år gammal har Hagström redan gått igenom en hel rad fysiska utmaningar. Såväl hjärta som fot, knä och rygg har protesterat längs vägen mot världstoppen. Men Sara verkar bara se möjligheter, inga problem:

- Motgångar får man nästan räkna med när man tränar så pass mycket. Jag är glad att det inte blir ett längre uppehåll än så här, och att det kommer i rätt tid. Dessutom har jag en plan för vad jag utan specifik orienteringsträning kan jobba med för att bli en bättre orienterare, vilket jag tror att jag inte hade kommit till skott med om det inte varit för de motgångar jag haft.

Och tydliga mål finns – både på kort och lite längre sikt:

- Målet är först och främst att komma tillbaka till den vardagen jag vill ha, bestående av att kunna vara med klubben på träningar och kunna dra ut på fina orienteringspass. När det är gjort vill jag fortsätta min satsning mot VM i Norge 2019. Där hoppas jag på att kunna förbättra min sjätteplats på medeldistans från 2018!

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons