In English
Hoppa till sidans innehåll

MÄSTARN LYSELL VANN WORLD GAMES

25 JUL 2017 14:27
På VM tog han brons individuellt och guld i sprintstafett. I dag tog Jerker Lysell ytterligare en tung skalp när han vann sprinten i World Games: - I många sporter är detta det största som man kan vinna, säger Lysell.
  • Skapad: 25 JUL 2017 14:27

Jerker Lysell fortsätter att plocka internationella medaljer. Förra året vann han den individuella sprinten på VM i Strömstad. I dag plockade han hem ytterligare ett individuellt guld; detta när han vann sprinten i World Games som avgörs i polska Wroclaw.

World Games kan ses som OS för de sporter som inte ingår på OS-programmet. När tävlingarna avgjordes i Colombia för fyra år sedan tog Lysell brons i sprinten:

- Jag har alltid tyckt att World Games är stort. I många sporter är detta det största som går att vinna. Den här segern värdesätter jag väldigt högt. World Games avgörs ju bara vart fjärde år, och därför känns det skönt att kunna bocka av det här. Det hade varit jobbigt att gå och gruva sig i fyra år. Men nu vann jag ju så då slipper jag göra det, ler Lysell som vann två sekunder före belgaren Yannick Michiels.

- Jag har gjort ett riktigt bra lopp. Egentligen inga misstag alls, säger Lysell som tog brons individuellt och guld i sprintstafett när VM avgjordes i Estland i början av juli.

Då var det hans första tävlingar för säsongen. Lysell har under flera års tid haft problem med en krånglande vad.

- För fem dagar sedan fick jag ett bakslag och kände av skadan en aning. Då fick jag gå över och köra mer träning i skogen. Och det verkar ha funkat för i dag hade jag inga känningar alls. Jag behövde inte fundera på vaden alls, utan kunde lägga all fokus på det orienteringstekniska genomförandet, säger Lysell som kallas för ”Mästarn”.

Nu finns det ytterligare fog för det namnet.

Martin Regborn var näst bästa svensk och slutade femma bara fyra sekunder från bronset. Gustav Bergman slutade på 18:e plats.

I morgon fortsätter World Games med medeldistans.

 

Herrar: 1) Jerker Lysell, Sverige, 14.40, 2) Yannick Michiels, Belgien, +0.02, 3) Matthias Kyburz, Schweiz, +0.16.

Övriga svenska placeringar: 5) Martin Regborn, +0.20, 18) Gustav Bergman, +1.00.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 
Länkar
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link