In English
Hoppa till sidans innehåll

"Spännande att se vilka som kliver fram"

11 MAJ 2017 10:47
Till helgen avslutas Swedish League med tre högintressanta deltävlingar i Bollnäs. Utöver äran finns totalt 190 000 kronor att kriga om, och på seniorsidan ligger även platser till världscupen i potten.
  • Skapad: 11 MAJ 2017 10:47

Sprint fredag, medeldistans lördag och jaktstart lång på söndag. Så ser programmet i Bollnäs ut. De två förstnämnda loppen är sista chansen att slå sig in i världscupstruppen som åker till Finland i slutet av maj – den avslutande långdistansen avgör vilka som segrar i de olika Swedish League-klasserna.

När det gäller landslagsplatserna så har förbundskapten Håkan Carlsson sex biljetter kvar att dela ut – två på herrsidan och fyra på damsidan. (Tolv löpare är redan förhandsuttagna för VC-premiären – läs mer här.)

- Det ska bli väldigt spännande att se vilka som kliver fram och visar att de ska med, säger Håkan Carlsson.

I A-landslagstruppen finns tre löpare som ännu inte uttagna till Finlandsresan: Oskar Sjöberg, Rassmus Andersson (båda OK Linné) och Emil Svensk (Stora Tuna). (Fredrik Bakkman, IFK Göteborg, har valt att avstå den första VC-omgången.)

Sedan finns 17 löpare (13 damer och 4 herrar) i utvecklingslandslaget – 15 av dem är anmälda till Swedish League-helgen.

- Vissa löpare gör väl större anspråk än andra på en Finlandsbiljett, men i teorin står dörren såklart öppen för alla som är anmälda, säger Carlsson, som hoppas på fina tävlingar.

- Startfältet är ju fantastiskt med ett par världsmästare och mängder av landslagslöpare på startlinjen. Det är stenhård konkurrens, precis som det ska vara, och jag tror att både sprinten och medeln blir riktigt bra tävlingar.

Här hittar du aktuell ställning i Swedish League

Aktuell ställning U23-cupen

Här hittar du vad som gäller för poängberäkning och jaktstart

På live.orientering.se hittar du livetider, gps-tracking samt speakerljud

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons