In English
Hoppa till sidans innehåll

Ohlsson får chansen på VM-långdistansen: "Skitkul!"

16 JUN 2017 11:38
Med VM runt hörnet möblerar det svenska laget om: Lina Strand, uttagen att springa samtliga individuella distanser, lämnar sin långdistansplats till Karolin Ohlsson. "Det ska bli grymt", säger Karro.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2017 12:10

Två damer i det svenska VM-laget, Tove Alexandersson och Lina Strand, har varit uppsatta på samtliga individuella VM-distanser inför mästerskapet i Estland (31/6-7/7).

Efter det senaste landslagslägret har dock GMOK-stjärnan Strand tänkt om: sprint, medeldistans och eventuella stafetter får räcka.

- Vi har bollat fram och tillbaka och landat i att det här blir det upplägg som ger bäst belastning totalt över VM-veckan, säger Strand.

På långdistansen kommer Sverige nu till start med Tove Alexandersson, Helena Jansson, Emma Johansson och – Karolin Ohlsson.

Järlalöpare Ohlsson var sedan tidigare klar för sprinten, men kommer nu att kunna addera en VM-skogsdistans till sitt cv.

- Skitkul! Det ska bli grymt att även få chansen att kriga i skogen. Jag är taggad till tusen, säger Ohlsson.

Förbundskapten Håkan Carlsson, som presenterade sin VM-trupp för en dryg vecka sedan, tycker att det är ett klokt beslut som har fattats:

- Ingenting är ristat i sten och jag känner att vi har haft en väldigt bra diskussion på lägret. Det är smart av Lina att känna efter och göra analysen i förväg, och samtidigt ska det bli väldigt spännande att se vad Karro kan hitta på i skogen.

Nu återstår exakt två veckor fram till VM och efter Jukola återvänder laget pö om pö till boendet söder om Tartu.

- För löparnas del är det mesta av den tuffa träningen gjord. Nu blir det fokus på återhämtning och att toppa formen till det yttersta. Just nu ser det väldigt bra ut. Alla ligger i fas – alla är hela och friska, säger Håkan Carlsson.

Tidigare nyhet: Här är det svenska VM-laget 

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link