In English
Hoppa till sidans innehåll

Orientering och bandy – de sporter där Sverige är bäst

03 JAN 2018 19:43
Sverige är världsledande i två idrotter – orientering och bandy. Detta enligt den årliga sammanställningen av Greatest Sporting Nation.
  • Skapad: 03 JAN 2018 19:43

Sedan 2008 har sajten greatestsportingnation.com intresserat sig för frågan: vilken är världens bästa idrottsnation? Sajten granskar internationella prestationer i 66 olika idrotter och listar sedan de mest framgångsrika nationerna totalt samt de 25 främsta nationerna med hänsyn tagen till folkmängden.

Toppar den förstnämnda listan gör för tionde året i rad USA. Samtidigt har Norge för tredje gången rankats som bästa nation med hänsyn tagen till folkmängd.

Sverige hamnar på 17:e plats totalt och på 5:e plats med hänsyn tagen till folkmängd.

Enligt listan är Sverige världsledande i två idrotter: orientering och bandy. I orientering toppar Sverige före Schweiz och Ryssland.

- Alltid roligt när vi toppar, och både bandy och orientering är ju två idrotter med starka och stolta svenska traditioner, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som fortsätter:

- Sådana här listor kan såklart se ut på lite olika sätt, beroende på vilka parametrar som undersöks. Men efter att orienteringslandslaget blivit bästa nation på VM och efter strålande svenska prestioner på World Games, i den individuella världscupen och i stafettvärldscupen så är det klart att vi ska vara med där uppe. Detta oavsett hur rankningen går till.

Till svenskorientering.se
Partners
 
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link