In English
Hoppa till sidans innehåll

Rekord för Sverigepremiären

01 MAR 2019 18:02
Är vintern över? I helgen är det i vilket fall dags för Sverigepremiären och arrangören Pan-Kristianstad kan konstatera att anmälningssiffrorna når "all time high" i tävlingarnas 30-åriga historia.
  • Skapad: 01 MAR 2019 18:02

Nej, vintern är inte över. Om bara tre veckor är det VM-tävlingar i skidorientering i Piteå, men landet är långt och till helgen gör många orienterare årets första tävlingslopp till fots då Sverigepreimären arrangeras.
Helgprogrammet med nattorientering på fredagskvällen, medeldistans på lördagen och långdistans på söndagen har i år kompletterats med en 3-sträckorsstafett på söndagen. En stafett som lockar många av de främsta elitklubbarna.
Utöver tävlingsprogrammet hålls även en stafetträning på lördagseftermiddagen och kvällen, med tanke på vad som komma skall i nordöstra Skåne i slutet av april.
När arrangören även räknar in lördagens Åhus TrailRun tror de att det kommer att landa på över 5 000 starter.
- Det är väldigt höga siffror och vi ser också att det är många långväga gäster både på trail och orientering. 30 procent är skåningar, så det är väldigt många tillresande som kanske haft snö och vill komma igång med säsongen, säger Pans sportchef Johan Modig till Kristianstadsbladet.
Läs mer om tävlingarna på arrangörens hemsidan - klicka HÄR.
Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons