In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Victor Lundmark Thierry Gueorgiou.

Svenska Orienteringsförbundet förlänger samarbetet med Thierry Gueorgiou

12 OKT 2018 13:59
Under det senaste året har Thierry Gueorgiou varit kontrakterad som tekniskt ansvarig i det svenska orienteringslandslaget. Nu står det klart att avtalet förlängs. "Väldigt kul att få fortsätta det spännande arbete som jag påbörjat", säger Gueorgiou.
  • Skapad: 12 OKT 2018 13:59

Thierry Gueorgiou brukar framhållas som den genom tiderna främste manlige orienteraren, och när fransmannen efter fjolårets VM lade kompassen på hyllan påbörjade han ett uppdrag som assisterande förbundskapten med ansvar för orienteringsteknik i det svenska landslaget.

I höst skulle avtalet löpa ut, men nu kan landslagschef Håkan Carlsson meddela att samarbetet fortsätter:

- Den extra satsning vi gjort på de tekniska förberedelserna och på att höja träningskvalitén har fallit väl ut och löparna har överlag varit väldigt nöjda. Thierry har gjort ett fantastiskt jobb och satt en ny standard för hur våra träningar och träningsläger kan se ut. Detta är något vi ska jobba vidare med och nu har vi hittat en lösning som möjliggör att Thierry fortsätter i sin roll i samma omfattning.

- Väldigt kul att Thierry kan fortsätta jobba för svensk orientering. Jag tänker att han kommer att fortsätta leverera i världsklass kring de tekniska analyserna, träningarna och stöttning till landslagslöparna. Jag tror också att vi kommer att kunna dra nytta av Thierrys kunskaper och kompetens i ett bredare perspektiv under året så att vi höjer nivån på det orienteringstekniska i hela Orienteringssverige.

Även Gueorgiou gläds åt att det nya avtalet är på plats:

- Det var absolut en utmaning att efter avslutad elitkarriär kliva direkt in i ett nytt jobb och en ny kultur. Men jag har lärt mig en massa under det första året med svenska landslaget och jag är verkligen glad att jag får möjlighet att bygga vidare på den goda relation jag har fått till löparna. Vi har lärt känna varandra allt bättre och allt kommer bara att bli mer effektivt framåt, säger Gueorgiou, som fortsätter:

- Mina målsättningar det kommande året är i grunden desamma; jag vill att löparna ska nå sina drömmar och min möjlighet att hjälpa dem har bara blivit bättre. Jag vill verkligen kunna göra skillnad för dem.

När det gäller tekniksidan kan Håkan Carlsson även presentera fyra spännande resurspersoner. Emil Wingstedt, Peter Öberg, Olle Boström och Emma Johansson kommer alla att finnas tillgängliga och ska vid behov kunna hjälpa till på landslagets läger.

- Kopplade till landslaget finns ett antal resurspersoner; sjukgymnaster, läkare, en kock, en idrottspsykologisk rådgivare och så vidare. Nu knyter vi ytterligare fyra kompetenta namn till verksamheten. Emil, Peter, Olle och Emma är alla före detta elitlöpare med tunga meriter och samtliga håller fortfarande en hög nivå. De ska främst agera uppföljare i skogen och vara tekniska resurspersoner, säger Håkan Carlsson, som själv kommer att ha en lite mer undanskymd roll under delar av 2019.

Carlsson, föräldraledig på deltid, kommer framöver att fokusera på sin roll som landslagschef. Förbundskapten Susanne Barkholt är operativt ansvarig för landslagsaktiviteterna på seniorsidan. På juniorsidan slutligen är det fortsatt Kalle Dalin som basar.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link