In English
Hoppa till sidans innehåll

Sverige tvåa i herrstafetten

02 SEP 2018 13:49
Det blev norsk seger i den avslutande herrstafetten under världscupen i Norge. Sverige blev tvåa: ”Jag fick ett jättebra utgångsläge, men orienterade riktigt dåligt”, säger slutsträckans William Lind.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2018 13:54

Sverige vann samtliga tävlingar under världscupen i Norge fram till den avslutande herrstafetten. Där blev det hemmaseger, men blågult var med allra längst framme genom hela stafetten.

Albin Ridefelt gav Sverige en kanonstart genom att vinna startsträckan med 43 sekunder:

- Jag försökte vara offensiv och kom in i orienteringen redan från start. Och det var ett väldigt bra tekniskt lopp, jag gjorde bara någon liten krok, säger Ridefelt som skickade ut Gustav Bergman i ledning.

Och Bergman förvaltade utgångsläget på ett riktigt bra sätt, och han skickade ut slutsträckans William Lind med en halvminuts försprång till de jagande lagen. Men han hämtades in och under den andra halvan växlade det flera gånger i ledningen. Med ett par kilometer var det dubbelt svenskt i spets med både Lind och andralagets Emil Svensk.

- Tyvärr var jag okoncentrerad i två sekunder och gick upp på fel topp, när jag var uppe insåg jag misstaget och då hade Norges Magne Daehli passerat. Jag jagade men Magne orienterade bra hela vägen in. Det känns tråkigt att jag sabbade det med så dålig orientering när Albin och Gustav gjort det så bra på de två första sträckorna, säger William Lind.

Det svenska andralaget med Martin Regborn, Jonas Leandersson och Emil Svensk slutade trea, 24 sekunder bakom segrande Norge.

I början av oktober avslutas årets världscup med fyra tävlingar i Tjeckien.

 

Herrar: 1) Norge (Eskil Kinneberg, Olav Lundanes, Magne Daehli), 114.12, 2) Sverige 1 (Albin Ridefelt, Gustav Bergman, William Lind), +0.03, 3) Sverige 2 (Martin Regborn, Jonas Leandersson, Emil Svensk), +0.24.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link