In English
Hoppa till sidans innehåll
Martin Regborn och Tove Alexandersson har en grym sommar bakom sig. I månadsskiftet september-oktober avgörs världscupen och SVT sänder upplösningen.

SVT sänder världscupfinalen: "Kan bli den perfekta avslutningen"

13 SEP 2017 10:51
I slutet av september är det världscupfinal i Schweiz och både Tove Alexandersson och Martin Regborn slåss om totalen. Nu står det klart att SVT sänder den avgörande medeldistansen.
  • Skapad: 13 SEP 2017 10:51

Helgen 29/9-1/10 ska orienteringens världscup avgöras i schweiziska Grindelwald, en spektakulär miljö med mycket kraftig kupering. Tre distanser står på programmet och Sverige skickar en trupp om 19 löpare.

Helgen inleds med en långdistans och på lördagen avslutas den individuella världscupen med en medel. Både på dam- och herrsidan finns blågula intressen högt upp i totalen – Tove Alexandersson toppar på damsidan, Martin Regborn är tvåa bland herrarna – och nu är det spikat att medeldistansen kommer att sändas live i SVT. Kommenterar gör Jacob Hård och Mats Troeng.

– Svensk orientering har haft ett fantastiskt framgångsrikt år och världscupfinalen kan bli den perfekta avslutningen. Med chanser till svenska totalsegrar på både dam- och herrsidan kan finalhelgen i Schweiz bli lika spännande som krävande! Orientering är en suverän tv-sport numera och jag tror att finalen i spektakulär alpmiljö kan bjuda på idrottsdramatik av högsta klass, säger Jacob Hård.

SVT:s projektledare Erika Christensson:

– Vid förra årets hemma-VM i Tanum-Strömstad möttes våra tv-sändningar av stor uppskattning. Med det rafflande läget i världscupen inför finalen känns det därför extra roligt att återigen ge publiken möjlighet att följa Tove Alexandersson och de andra löparna live i SVT.

Inför de två avslutande individuella distanserna har Sverige totalt sju löpare topp-tio i sammandraget.

Här läser du SVT:s nyhet om sändningen samt Mats Troengs tips på hur det slutar.

Här hittar du aktuell ställning i världscupen.

Här läser du mer om den svenska truppen och de blågula förhoppningarna.

Söndagen den 1 oktober avslutas den internationella orienteringssäsongen med en sprintstafett. Det loppet utgör även slutpunkt på stafettcupen, men den totalsegern har Sverige säkrat redan före resan till Schweiz.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 
Länkar
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link