In English
Hoppa till sidans innehåll

VM-biljetter till Bergman, Alexandersson och Ohlsson – springer allt

24 JUN 2019 17:10
I början av juli genomförs det svenska landslagets VM-tester. Tre löpare är dock förhandsuttagna till VM och behöver därför inte bevisa sig: Tove Alexandersson, Gustav Bergman och Karolin Ohlsson. Trion springer samtliga distanser.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2019 08:36

VM-testerna i Norge – en långdistans den 5 juli och en medeldistans den 7 juli – är sista chansen för den svenska orienteringseliten att visa att man ska vara med på sommarens höjdpunkt, världsmästerskapet i norska Östfold 13-17 augusti.

Tre löpare behöver dock inte vara med på VM-testerna.

- Vi har gjort en förhandsuttagning gällande Tove Alexandersson, Gustav Bergman och Karolin Ohlsson. De är redan uttagna för att springa samtliga tre distanser, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

- Den här trion har redan bevisat tillräckligt, både tidigare säsong och i år. De ska vara med i VM-truppen helt enkelt och det är bättre för dem att få det tydliga beskedet redan nu.

Alexandersson och Bergman visade klassen nyligen när de vann båda de individuella loppen på världscuppremiären i Finland. Duon ingick även i sprintstafettlaget som segrade.

Karolin Ohlsson hade hoppats på lite mer i Finland, men hon höll ändå en riktigt hög nivå och slutade fyra respektive femma i de individuella loppen, innan hon förde det svenska laget i mål som etta på sprintstafetten. 

Ohlsson meddelade direkt efter världscuptävlingarna att hon på grund av skadeproblem kommer att avstå samtliga tävlingar fram till VM.

- Karro kommer nu att köra specifik träning för att komma hel och stark till VM i Norge. När det gäller landslaget i övrigt så ser det bra ut på skadefronten, säger Håkan Carlsson.

Tilläggas kan att Alexandersson i egenskap av regerande världsmästarinna i långdistans har en friplats. Sverige har med andra ord möjlighet att ställa upp med fyra löpare på damernas långdistans i Norge. På medel och stafett slåss löparna om tre platser.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons