In English
Hoppa till sidans innehåll

Två viktiga tävlingar i PreO inom en dryg vecka

14 SEP 2018 00:06
Kommande helg, 22-23 september, avgörs den prestigefulla Nordiska Landskampen, denna gång i Silkeborg, Danmark. Helgen därefter SM i Kristinehamn.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2018 19:46

Detta är den äldsta internationella PreO-tävlingen som pågått i ca 30 år. Äran och ett vandringspris är viktigt att ha med sig hem. Finland la beslag på bucklan i fjol men i år skall den med hem till Sverige.

Sverige ställer upp med två lag i tävlingen som utgöras av fem-mannalag över två dagars tävling. I Sveriges två lag ingår följande deltagare.

Sweden Team Blue      Sweden Team Yellow
Marit Wiksell   Leif Eriksson
Stig Gerdtman   Robert Jacobsson
Martin Fredholm   Magnus Sterner
William Rex   Erik Lundkvist
Michael Johansson   Erik Stålnacke

 

Av de 10 deltagarna är 8 välkända PreO-utövare för de flesta och har deltagit i många landskamper och internationella tävlingar. Magnus Sterner har varit med en gång tidigare för elva år sedan, då landskampen avgjordes i Århus. Däremot är Leif Eriksson, också han – liksom Magnus, från Strängnäs Malmby helt ny i laget. Han har tävlat rätt flitigt de senaste åren med stor framgång och det skall bli spännande att se hans premiär i landslaget.

Påföljande helg, lördag den 29 september avgörs sedan SM såväl i PreO som TempO denna gång i Kristinehamn, med Jens Andersson som banläggare. Det är ny mark för de flesta och därför intressant för alla. Man kan förvänta sig en mycket hård kamp såväl i PreO-tävlingen som i TempO-tävlingen.

Att utnämna några klara favoriter är mycket svårt men vid den sista Elitseriehelgen visade Stig Gerdtman en stabil form och dagen före vann Marit Wiksell TempO-tävlingen.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link