In English
Hoppa till sidans innehåll

Utmanande Hallandstävlingar

16 OKT 2017 19:38
Helgen 13-15/10 arrangerades tre tävlingar i norra Halland. Det var OK Löftan, med Owe Andersson och Mikael Aftevik tävlingsledningen. Man hade valt 4H gården i Stättared som arena, med gångavstånd till alla tre tävlingarna.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2017 00:08

De som hade hyrt in sig på vandrarhemmet intill gården bodde dessutom väldigt centralt. Det bjöds på fin och utmanande terräng för alla tre tävlingsområdena.

Fredagens natt tävling, som fungerade som DM för Göteborg, gick längs ett berg med utmanande brantformationer, större delen i hällande regn. Tävlingen vanns av Michael Johansson, Vänersborg, medan William Rex Landehof blev DM mästare för Göteborg , och Anton Hemlin Uven och Desirée Rex Landehof belade andra och tredje platserna för Göteborg.

Lördagens tävling gick i liknade terräng, där lyckades Magnus Sterner, Strängnäs, bäst genom att vara ensam på full pott.

Söndagen tävling, som var öppna DM för Halland gick i helt annan terräng, bokskogsinlsag och kulturmark, men även här utmanande banläggning. Här lyckades William Rex bäst, medan distriktsmästare för Halland blev K-G Däldehög Fjärås, och Mats Tellqvist och Roger Andersson, båda Halmstad OK kom tvåa och trea i DM.

Arrangemanget blev mycket uppskattat de tävlande vilket visas av alla kommentarer som kom efteråt på PreO gruppens Facebooksida, länk här. Nästan alla tyckte att arrangemanget var så bra, att det gärna fick bli ett återkommande inslag i tävlingskalendern.

Skribent: Bosse Sandström
Till svenskorientering.se
Partners
 
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link