In English
Hoppa till sidans innehåll

Information till media


Svenska Orienteringsförbundet har 83 000 medlemmar i cirka 600 föreningar. Det finns fyra grenar; orienteringslöpning, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Våra landslag tillhör världens bästa och plockar mängder av mästerskapsmedaljer varje år.
Här nedan har vi samlat lite info som kan vara av intresse för sportjournalister.

I menyn till vänster och i det följande finns information som kan vara användbar för dig som medierepresentant. Här hittar du bland annat vår bildbank med fria pressbilder samt vår grafiska profil med logotyper etc. Vi publicerar även info kopplad till de allra största tävlingarna.

Världscupfinalen 2017

Helgen 29/9-1/10 ska orienteringens världscup avgöras i schweiziska Grindelwald. Tre distanser står på programmet och Sverige skickar en trupp om 19 löpare.

Helgen inleds med en långdistans och på lördagen avslutas den individuella världscupen med en medel. Både på dam- och herrsidan finns blågula intressen högt upp i totalen – Tove Alexandersson toppar på damsidan, Martin Regborn är tvåa bland herrarna – och nu är det spikat att medeldistansen kommer att sändas live i SVT1 och SVT Play.

Inför de två avslutande individuella distanserna har Sverige totalt sju löpare topp-tio i sammandraget.

Här läser du SVT:s nyhet om sändningen samt Mats Troengs tips på hur det slutar.

Här hittar du aktuell ställning i världscupen.

Här läser du mer om den svenska truppen och de blågula förhoppningarna.

Söndagen den 1 oktober avslutas den internationella orienteringssäsongen med en sprintstafett. Det loppet utgör även slutpunkt på stafettcupen, men den totalsegern har Sverige säkrat redan före resan till Schweiz.

Vill ni göra intervjuer inför eller under världscupfinalen? Kontakta kommunikationschef Mathias Karlsson / 0709-89 48 32 eller förbundskapten Håkan Carlsson / 073-692 27 31.

VM 2017

Orienterings-VM 2017 avgjordes i Estland. Totalt bärgade Sverige sju medaljer varav fyra guld. Därmed blev Blågult också bästa nation, för andra året i rad.

Sveriges VM-trupp hittar ni här.

Programmet såg ut på följande vis:
Fredag 30 juni: Sprintkval
Lördag 1 juli: Sprintfinal
Söndag 2 juli: Sprintstafett
Tisdag 4 juli: Långdistans
Torsdag 6 juli: Medeldistans
Fredag 7 juli: Stafett

Mer info finns på arrangörens hemsida: http://woc2017.ee/

Bildbanken

Bilderna i bildbanken är fria för publicering i redaktionella sammanhang. Ambitionen är att alltid tillhandahålla fräscha arkivare på våra landslagsorienterare. Här finns även en del genrebilder.

Önskar du ha inloggningsuppgifter till bildbanken, eller om du har andra frågor rörande Svenska Orienteringsförbundets kommunikationsarbete, vänligen kontakta kommunikationschef Mathias Karlsson via This is a mailto link

Obs 1: Om du har problem att logga in i bildbanken - testa en annan webbläsare.
Obs 2: För att kunna se och ladda hem bilderna i full storlek - klicka på dem ytterligare en gång när du befinner dig i läget "Förhandsgranskning"

Mer information om våra landslag

Information om landslagen hittas via en flik i den gula toppmenyn. På respektive landslagssida finns kontaktpersoner med telefonnummer och mejladresser.

Uppdaterad: 14 SEP 2017 16:04
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link