In English
Hoppa till sidans innehåll

Information till media


Svenska Orienteringsförbundet har 84 000 medlemmar i cirka 600 föreningar. Det finns fyra grenar; orienteringslöpning, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Våra landslag tillhör världens bästa och plockar mängder av mästerskapsmedaljer - varje år.
Här nedan har vi samlat lite info som kan vara av intresse för sportjournalister.

I menyn till vänster och i det följande finns information som kan vara användbar för dig som medierepresentant. Här hittar du bland annat vår bildbank med fria pressbilder samt vår grafiska profil med logotyper etc. Vi publicerar även info kopplad till de allra största tävlingarna.

Mästerskap och världscup 2018

I år arrangeras både EM och VM i orientering. EM avgörs i trakterna kring Lugano, Schweiz 6-13 maj. Detta mästerskap utgör även del 1 av 4 i världscupen 2018. HÄR är arrangörens hemsida. 

VM arrangeras i Lettland, med Riga och Sigulda som huvudorter. 4-11 augusti är datumen som gäller och VM utgör omgång 2 i världscupen. HÄR är arrangörens hemsida.

Världscupomgång nummer 3 går i Norge och är synonymt med för-VM eftersom VM 2019 arrangeras här. Sarpsborg är huvudort och tävlingarna avgörs 31 augusti-2 september. Klicka HÄR för att komma till arrangörens hemsida

Världscupfinalen slutligen kommer att avgöras i Tjeckien 4-7 oktober. Prag är huvudorten och HÄR är arrangörens hemsida.

Orienterings-VM 2017 avgjordes i Estland. Totalt bärgade Sverige sju medaljer varav fyra guld. Därmed blev Blågult också bästa nation, för andra året i rad. På damsidan vann Tove Alexandersson världscuptotalen och många svenskar slutade högt upp i listorna. HÄR hittar ni Internationella orienteringförbundets statistik gällande världsranking och världscup.

Bildbanken

Bilderna i bildbanken är fria för publicering i redaktionella sammanhang. Ambitionen är att alltid tillhandahålla fräscha arkivare på våra landslagsorienterare. Här finns även en del genrebilder.

Önskar du ha inloggningsuppgifter till bildbanken, eller om du har andra frågor rörande Svenska Orienteringsförbundets kommunikationsarbete, vänligen kontakta kommunikationschef Mathias Karlsson via This is a mailto link

Obs 1: Om du har problem att logga in i bildbanken - testa en annan webbläsare.
Obs 2: För att kunna se och ladda hem bilderna i full storlek - klicka på dem ytterligare en gång när du befinner dig i läget "Förhandsgranskning"

Mer information om våra landslag

Information om landslagen hittas via en flik i den gula toppmenyn. På respektive landslagssida finns kontaktpersoner med telefonnummer och mejladresser.

Uppdaterad: 21 MAR 2018 17:01
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link