In English
Hoppa till sidans innehåll

Information till media


Svenska Orienteringsförbundet har 84 000 medlemmar i cirka 600 föreningar. Det finns fyra grenar; orienteringslöpning, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Våra landslag tillhör världens bästa och plockar mängder av mästerskapsmedaljer - varje år.
Här har vi samlat lite info som kan vara av intresse för sportjournalister.

Skidorientering: VM på hemmaplan

2019 inleds med ett EM i skidorientering i nordöstra Turkiet 4-11 februari - mer info HÄR.

Månaden därefter väntar ett VM på hemmaplan, ett viktigt mål för svenska stjärnåkare som Tove Alexandersson (bilden) och Erik Rost.

Världsmästerskapet som avgörs i Piteå bjuder på fyra distanser och tävlingsprogrammet ser ut på följande vis:

Onsdag 20/3: Långdistans
Torsdag 21/3: Sprint
Lördag 23/3: Medeldistans
Söndag 24/3: Stafett

Parallellt avgärs även ett junior-VM, ett ungdoms-EM och ett veteran-VM.

På arrangörens hemsida - klicka HÄR - hittar du all information du behöver!

Orientering: VM och världscup 2019

För orienteringslöparna arrangeras i slutet på sommaren ett VM i Östfold, Norge. Mästerskapet blir ett renodlat skogsmästerskap med tre finaler: långdistans 14/8, medeldistans 15/8 (medelkval 13/8) samt stafett 17/8.

HÄR, på arrangörens hemsida, hittar ni all information om VM.

Världscupen 2019 består av fyra omgångar. Förutom VM är det en världscupomgång i Finland, 7-11 juni, en omgång i Schweiz, 27-29 september, och så en världscupfinal i Kina, 25-29 oktober.

Världscupomgång nummer 1 avgörs i närheten av Helsingfors och planen är att tre distanser ska springas: medeldistans, jaktstart och sprintstafett. HÄR finns mer information om tävlingarna.

När världscupen kommer till Schweiz så ska det tävlas i Laufen, strax söder om Basel. Här planeras för en medeldistans, en knock-out-sprint och en sprint. Mer info kommer HÄR.

Världscupfinalen i Kina slutligen avgörs i Guangzhou i södra Kina.

HÄR hittar ni Internationella orienteringförbundets statistik gällande världsranking och världscup.

Bildbank

För att hjälpa media med bilder har Svenska Orienteringsförbundets skapat en bildbank. Bilderna i bildbanken är fria för publicering i redaktionella sammanhang. Ambitionen är att alltid tillhandahålla fräscha arkivare på våra landslagsorienterare. Här finns även en del genrebilder.

Önskar du ha inloggningsuppgifter till bildbanken, eller om du har andra frågor rörande Svenska Orienteringsförbundets kommunikationsarbete, vänligen kontakta kommunikationschef Mathias Karlsson via This is a mailto link

HÄR hittar du bildbanken.

Obs 1: Om du har problem att logga in i bildbanken - testa en annan webbläsare.
Obs 2: För att kunna se och ladda hem bilderna i full storlek - klicka på dem ytterligare en gång när du befinner dig i läget "Förhandsgranskning"

Mer information om våra landslag

Information om landslagen hittas via en flik i den gula toppmenyn. På respektive landslagssida finns kontaktpersoner med telefonnummer och mejladresser.

Uppdaterad: 21 MAR 2018 17:01
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons