In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Storfavoriten Tove Alexandersson ordnade tillsammans med Emil Svensk en dubbelseger för Stora Tuna när SM i långdistans avgjordes i skogarna nordväst om Örebro. "Lite skräll det här! Jäkligt kul", säger Emil Svensk.
 
Nyhet från Orientering

Favoriterna enkelt vidare i SM-kvalet

(2017-09-16 16:48)
Under lördagen genomfördes kvalet inför lång-SM i Kilsbergen nordväst om Örebro. Alla de stora namnen tog sig vidare till söndagens final.
 
Nyhet från Orientering

Dubbelvinnaren i USM: "Känns fantastiskt"

(2017-09-16 14:30)
Hanna Lundberg, David Borg, Tilda Östberg och Viktor Svensk heter årets svenska ungdomsmästare i långdistans.
 
Nyhet från Orientering

Täta dueller vid USM-sprinten

(2017-09-15 17:53)
I dag drog ungdoms-SM i orientering i Umeå igång med sprint. Hanna Lundberg, Axel Elmblad, Alva Sonesson och Samuel Pihlström vann sina respektive klasser.
 
Nyhet från Orientering

Regborn om SM-terrängen: "Väldigt fysiskt krävande"

(2017-09-14 10:59)
Snart är det dags för årets sista SM-helger – vilka utmaningar väntar? Här bjussar örebroaren och landslagslöparen Martin Regborn på sina bästa tips.
 
I slutet av september är det världscupfinal i Schweiz och både Tove Alexandersson och Martin Regborn slåss om totalen. Nu står det klart att SVT sänder den avgörande medeldistansen.
 
2017 har inte blivit som Rassmus Andersson hade tänkt sig. Till helgen gör han allt för att försvara sitt SM-guld i långdistans. "Självklart ser jag mig själv som en av guldaspiranterna", säger Linnélöparen.
 
Nyhet från Skogssport

I en orienteringsälskande morfars fotspår

(2017-09-11 08:02)
Victor Lundmark reste runt i Karlskoga för att ta reda på vad orientering kan betyda för en människa. Läs texten "Morfars sport" från senaste Skogssport i sin helhet.
 
Om tre veckor är det dags för världscupfinal i Schweiz. Tove Alexandersson toppar på damsidan, Martin Regborn är tvåa bland herrarna. Nu är den svenska truppen uttagen. "Jag ser fram emot en grym avslutningshelg", säger förbundskapten Håkan Carlsson.
 
Svenska Orienteringsförbundets motionssatsning hittaut når ut i stora delar av landet – ändå är det ett arrangemang med väldigt liten klimatpåverkan. Med hjälp av Folksam tar vi nu ytterligare ett steg för att bidra till en mer hållbar miljö.
 
VM-arrangören 2019 rapporterar om det svenska landslagets förberedelseläger i sydöstra Norge. Här läser du början av artikeln - sedan följer du länken.
 
Rent spel och ärlighet är förutsättningar för tävlande på lika villkor. Att verka mot alla typer av fusk och dopning är centralt i svensk orienterings värdegrund. Här vill vi slå ett slag för Svensk Antidopings nya tipsfunktion.
 
Nyhet från Skogssport

Gueorgiou - en rutinerad debutant

(2017-09-05 13:09)
För drygt en månad sedan avslutade Thierry Gueorgiou sin extremt framgångsrika aktiva karriär. Nu har han tagit klivet över till rollen som coach. Skogssport hängde på under hans första uppdrag med landslaget; världscupen i Lettland.
 
Nyhet från Orientering

Stark svenskinsats även på långdistansen

(2017-09-03 21:06)
Euromeeting avslutades under söndagen med en tuff långdistans på ett område som angränsar till VM-terrängen 2019. Även i dag var sprang svenskarna bra med många framskjutna placeringar.
 
Nyhet från Orientering

Bra start på Euromeeting

(2017-09-02 17:28)
Svenskarna fick en riktigt bra start på Euromeeting som avgörs i helgen utanför norska Moss. Ett viktigt styrkebesked inför VM i Norge 2019.
 
12345678910...>>
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link