In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Nyhet från Skidorientering

Juniorerna till Lettland – här är truppen

(2019-01-16 15:18)
Nästkommande helg åker skidorienteringsjuniorerna till Madona i Lettland för en landskamp. "Det kommer att bli bra förberedelser inför JVM i Piteå senare i vinter", säger förbundskapten Frans Wickbom.
 
Nyhet från Skidorientering

Här är den svenska truppen till skidorienterings-EM

(2019-01-14 13:46)
I början av februari åker skidorienteringslandslaget till EM i Turkiet. Nu är truppen klar. "Vi hoppas på fina tävlingar med många medaljer", säger förbundskapten Frans Wickbom.
 
Bäst "i hela jävla världen" – i tre olika sporter. Det gör Tove Alexandersson helt unik i Sverige – och sannolikt även i världen. Det slår Skogssports chefredaktör Mårten Lång fast, strax före nästa gallring i Jerringomröstningen.
 
Med drygt två månader kvar till hemma-VM har han vacklat klart. Ulrik Nordberg, regerande världsmästare i sprint, har bestämt sig för att lägga ner skidorienteringskarriären. "Motivationen saknas", säger han.
 
Nyhet från Skidorientering

Segrar för Olsson och Rost

(2019-01-07 11:55)
Magdalena Olsson och Erik Rost visar fin form i skidorienterarnas säsongsupptakt. Duon stod pall tre dagar i rad och ordnade varsin seger under helgens testtävlingar i Finland.
 
I över ett år har Sara Hagström dragits med ryggsmärtor. Nu har landslagsstjärnan opererats för diskbråck och siktet är inställt på ett smärtfritt och lyckat VM i augusti: "Motgångar får man nästan räkna med när man tränar så pass mycket."
 
Tove Alexandersson har ytterligare en titel att lägga till samlingen. Häromdagen utsågs Jerringpriskandidaten till Årets kvinnliga traillöpare 2018.
 
Snart skriver vi 2019 och då startar projektet "Kvinnliga förbundskaptener". Tre välbekanta namn står redo för första upplagan av satsningen: Annika Billstam, Maria Magnusson och Lina Nilsson. "Spännande trio!", säger förbundskapten Susanne Barkholt.
 
Nyhet från Orientering

Swedish League-arrangör testar "Tour de Ski-koncept"

(2018-12-28 13:17)
Årets Swedish League avslutas med tre tävlingar i Stockholm i början av maj – och nu testar arrangören ett nytt grepp för att locka extra många löpare till sprinten i Fisksätra.
 
Tove Alexandersson har utsetts till "Årets orienterare i världen", både med och utan skidor under fötterna. "Eftersom jag satsar på två sporter kan jag träna mer och hårdare", säger Alexandersson.
 
I dag blev 16 Jerringpriskandidater 8 – och som väntat är Tove Alexandersson kvar i omröstningen. Andra röstningsrundan är redan igång och nu har du chans att rösta världens bästa orienterare raka vägen till Globen.
 
Lagom till jul bjussar Skogssport på sitt senaste nummer i digital form. Provläs tidningen gratis och missa inte att vi fram till årsskiftet kör en julkampanj med rejäl rabatt på den digitala årsprenumerationen 2019.
 
Nyhet från Orientering

Karro och Tove kan prisas internationellt

(2018-12-13 09:07)
Karolin Ohlsson och Tove Alexandersson har båda chansen att vinna "The Orienteering Achievement of 2018". Totalt är 16 aktiva nominerade – vilka är dina favoriter?
 
Nyhet från Skidorientering

Piteå rustar för stor VM-fest – 100 dagar kvar

(2018-12-11 11:43)
Om 100 dagar kommer det att snöa medaljer i Piteå. Parallellt avgörs VM, junior-VM, ungdoms-EM och veteran-VM i skidorientering. "Väldigt intensiva dagar. Men vi är fulla av tillförsikt inför vad som väntar", säger generalsekreteraren Anders Bennitz.
 
I kväll startar Musikhjälpen och årets tema är "Alla har rätt att funka olika". Pengar samlas in för att hjälpa barn med funktionsnedsättning.
 
12345678910...>>
Partners
 
Länkar
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: info@orientering.se