In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Nyhet från Orientering

Gyllene hat trick för Stora Tuna

(2017-09-24 15:10)
Borlängeklubben vann tre av fyra klasser när stafett-SM avgjordes i Ånnaboda. "Vet inte om någon annan klubb någonsin har gjort något liknande", säger Tove Alexandersson.
 
Med en vecka kvar till världscupfinalen i Schweiz visade Tove Alexandersson ännu en gång vem som är Sveriges främsta orienterare. Världsettan vann SM i medeldistans med drygt två minuters marginal. På herrsidan vann Johan Runesson en tät duell.
 
Nyhet från Orientering

Klart för SM-final – inga stjärnfall i kvalet

(2017-09-22 18:01)
Under fredagen hölls kvaltävlingarna inför lördagens SM i medeldistans. De stora favoriterna är vidare utan problem.
 
Nyhet från Orientering

Här är den svenska truppen till Jec

(2017-09-20 20:00)
I slutet av september inleds Junior European Cup (Jec) i österrikiska Fürstenfeld. Sverige skickar en trupp om 24 juniorer som jagar både framgångar och värdefull internationell rutin.
 
Nyhet från Orientering

Tjernlund trivs i hamsterhjulet: "Med och fajtas däruppe"

(2017-09-20 09:49)
Till helgen är det dags för årets sista SM-tävlingar, medeldistans och stafett. Josefin Tjernlund, som nyligen knep karriärens första SM-medalj, hoppas på fortsatta framgångar: "Jag kan vara med och fajtas däruppe i toppen."
 
Storfavoriten Tove Alexandersson ordnade tillsammans med Emil Svensk en dubbelseger för Stora Tuna när SM i långdistans avgjordes i skogarna nordväst om Örebro. "Lite skräll det här! Jäkligt kul", säger Emil Svensk.
 
Nyhet från Orientering

Favoriterna enkelt vidare i SM-kvalet

(2017-09-16 16:48)
Under lördagen genomfördes kvalet inför lång-SM i Kilsbergen nordväst om Örebro. Alla de stora namnen tog sig vidare till söndagens final.
 
Nyhet från Orientering

Dubbelvinnaren i USM: "Känns fantastiskt"

(2017-09-16 14:30)
Hanna Lundberg, David Borg, Tilda Östberg och Viktor Svensk heter årets svenska ungdomsmästare i långdistans.
 
Nyhet från Orientering

Täta dueller vid USM-sprinten

(2017-09-15 17:53)
I dag drog ungdoms-SM i orientering i Umeå igång med sprint. Hanna Lundberg, Axel Elmblad, Alva Sonesson och Samuel Pihlström vann sina respektive klasser.
 
Nyhet från Orientering

Regborn om SM-terrängen: "Väldigt fysiskt krävande"

(2017-09-14 10:59)
Snart är det dags för årets sista SM-helger – vilka utmaningar väntar? Här bjussar örebroaren och landslagslöparen Martin Regborn på sina bästa tips.
 
I slutet av september är det världscupfinal i Schweiz och både Tove Alexandersson och Martin Regborn slåss om totalen. Nu står det klart att SVT sänder den avgörande medeldistansen.
 
2017 har inte blivit som Rassmus Andersson hade tänkt sig. Till helgen gör han allt för att försvara sitt SM-guld i långdistans. "Självklart ser jag mig själv som en av guldaspiranterna", säger Linnélöparen.
 
Nyhet från Skogssport

I en orienteringsälskande morfars fotspår

(2017-09-11 08:02)
Victor Lundmark reste runt i Karlskoga för att ta reda på vad orientering kan betyda för en människa. Läs texten "Morfars sport" från senaste Skogssport i sin helhet.
 
Om tre veckor är det dags för världscupfinal i Schweiz. Tove Alexandersson toppar på damsidan, Martin Regborn är tvåa bland herrarna. Nu är den svenska truppen uttagen. "Jag ser fram emot en grym avslutningshelg", säger förbundskapten Håkan Carlsson.
 
Svenska Orienteringsförbundets motionssatsning hittaut når ut i stora delar av landet – ändå är det ett arrangemang med väldigt liten klimatpåverkan. Med hjälp av Folksam tar vi nu ytterligare ett steg för att bidra till en mer hållbar miljö.
 
12345678910...>>
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link