In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Järla Orientering och IFK Göteborg vann fjolårets Tiomila på dam- respektive herrsidan. Snart går startskottet för den prestigefyllda stafetten i Skåne. Här tar vi pulsen på några av de främsta elitklubbarna.
 
Nyhet från Orientering

SVT sänder orienterings-VM: "Erbjuder allt vi önskar"

(2019-04-17 14:04)
Årets VM i orientering avgörs i Norge den 13-17 augusti – och nu står det klart att SVT sänder tävlingarna. "Ett VM i orientering erbjuder allt vi på SVT önskar", säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.
 
O-Ringen en del av den framtida världscupen? Idén har funnits ett bra tag, och under de senaste månaderna har förutsättningarna noga granskats. Nu har parterna tillsammans funnit att det går att hitta andra, bättre lösningar.
 
Det blev favoriter i repris när Swedish League fortsatte med en långdistans. Precis som i lördagens medel gick segrarna till Gustav Bergman och Tove Alexandersson. Den förstnämnde hade en jättemarginal, den sistnämnda hade två sekunder till godo.
 
Gustav Bergman, Ravinen, och Tove Alexandersson, Stora Tuna. Där har ni segrarna i andra deltävlingen av Swedish League i orientering. "Superfin terräng, jätterolig bana, så det var riktigt kul att springa i dag", säger Alexandersson.
 
Nyhet från Orientering

Dags för Swedish League i Värmland

(2019-04-08 14:01)
Till helgen fortsätter Swedish League med två lopp i Värmland – och nu är hela Sverigeeliten på plats. Många av landets främsta löpare ansluter direkt från VM-förberedelser i Norge.
 
Nyhet från Skogssport

Kajsa Nilsson om Tiomilaterrängen i nya Skogssport

(2019-04-04 08:57)
Trefaldiga VM-medaljören Kajsa Nilsson är uppvuxen på Tiomilakartan. I senaste numret av Skogssport bjussar Nilsson på värdefulla tips inför årets utmaningar i Östra Göinge. Och i den här artikeln kan du se ett filmklipp med Nilssons tankar.
 
Nyhet från Skogssport

Följ Falköpings framgångsfaktorer i Skogssport

(2019-04-01 14:04)
Under de senaste åren har Falköpings AIK radat upp framgångar på juniorsidan. ”Vi är ingen klubb som värvar löpare. Vi är en klubb som fostrar löpare”, säger Vilma Blennow i senaste numret av Skogssport.
 
Nyhet från Orientering

Högstrand vann ny sekundstrid – Bachman tillbaka på tronen

(2019-03-30 01:19)
Natten till lördag avgjordes SM i nattorientering i Hässleholm och det var två riktiga natträvar som segrade. Johan Högstrand försvarade sitt guld från ifjol och på damsidan kunde Anna Bachman bärga sin andra natt-SM-titel.
 
Nyhet från Orientering

WEBB-TV, IKVÄLL 21.00: SÅ FÖLJER DU NATT-SM LIVE!

(2019-03-29 15:48)
Ikväll är det dags för Natt-SM i Hässleholm, en tävling som även utgör startskott för Swedish League 2019. Du som inte är på plats i Skåne kan följa tävlingen LIVE och gratis via vår webb-tv-sändning.
 
Vår nuvarande bredd- och motionsutvecklare kommer att vara tjänstledig i ett år och nu söker vi dig som brinner för att få fler att hitta till och aktivera sig i orientering.
 
Nyhet från Skogssport

Boströms hundraåriga utmaning i Skogssport

(2019-03-27 08:52)
I mars 1919 genomfördes världens första orienteringstävling. I mars 2019 skickade Skogssport ut VM-medaljören Olle Boström för att testa premiärbanan: ” Kartan är lite skev, men jag tyckte att den stämde förvånansvärt bra”, säger Boström.
 
På fredag är det dags för Swedish League-premiären, Natt-SM i Hässleholm. Det blir samtidigt startskottet för U23-cupen, som är en del av Swedish League.
 
Under finalhelgen av Swedish League firar vi att det var 100 år sedan den första officiella orienteringstävlingen ägde rum. Nu lyfter vi fram orienteringens fina historia! Berätta ditt bästa orienteringsminne – och tävla om exklusiva jubileumskoppar.
 
Nyhet från Skidorientering

Dubbla svenska stafettsilver

(2019-03-24 15:58)
Ryssland etta och Sverige tvåa. Det blev facit i både dam- och herrstafetten vid VM i skidorientering. För svensk del blev det ett fantastiskt mästerskap med fyra guld och fyra silver.
 
12345678910...>>
Partners
 Våra partners
Länkar

 WOD


Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: info@orientering.se