In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Nästa år väntar ett renodlat skogs-VM i Norge. Nu presenterar Sverige sin landslagstrupp för 2019. "A-landslaget består av 13 löpare som samtliga har medaljpotential. 2019 kommer att bli grymt kul", säger förbundskapten Susanne Barkholt.
 
Nyhet från Orientering

Här är det svenska juniorlandslaget 2019

(2018-10-19 10:08)
Juniorernas förbundskapten Kalle Dalin har lagt pannan i djupa veck och nu landat i en trupp om tolv löpare inför 2019: "En härlig blandning när det gäller ålder vilket gör att kunskapen som de samlar på sig kommer att finnas kvar under lång tid."
 
Jonas Leandersson slutar i landslaget – och han gör det på topp. Segern i Tjeckien för två veckor sedan blev sista tävlingen i Blågult. "Det är ett beslut som vuxit fram under lång tid och det finns väl inget bättre sätt att avsluta på?" säger Jonas.
 
Nyhet från Orientering

Ultra-SM närmar sig – flera världslöpare klara

(2018-10-16 14:53)
Söndagen 4 november avgörs årets sista SM-tävling, SM ultralång distans i småländska Vireda, och banläggaren Mattias Karlsson utlovar en härlig säsongsavslutning: "En klassisk ultrabana i fin och relativt öppen terräng med rejäla fysiska utmaningar."
 
Under det senaste året har Thierry Gueorgiou varit kontrakterad som tekniskt ansvarig i det svenska orienteringslandslaget. Nu står det klart att avtalet förlängs. "Väldigt kul att få fortsätta det spännande arbete som jag påbörjat", säger Gueorgiou.
 
Helena Bergman slutar i landslaget. Orienteringsstjärnan är gravid och det är osäkert om hon någonsin springer för Blågult igen. "Idrotten halkar ner i vardagens prioriteringsordning", säger hon.
 
Nyhet från Orientering

TV: BLÅGUL DUBBEL – OCH DUBBELT SVENSKT I DAMERNAS TOTAL

(2018-10-07 14:00)
Världscupfinalen avslutades med en fantastisk blågul uppvisning. Tove Alexandersson och Jonas Leandersson vann sprinten i Mlada Boleslav - och samtidigt säkrade Karolin Ohlsson andraplatsen i totalen. Här hör ni de tre stjärnorna strax efter loppet.
 
Nyhet från Orientering

Alexandersson och Leandersson vann vc-finalen

(2018-10-07 13:42)
Tove Alexandersson hade redan säkrat segern i den totala världscupen. I dag satte hon punkt på ett året genom att vinna den avslutande sprinten i tjeckiska Mlada Boleslav. På herrsidan vann Jonas Leandersson efter ett mycket imponerande lopp.
 
Nyhet från Orientering

Många glädjeämnen när Jec summeras

(2018-10-07 04:26)
Under söndagen avslutades Jec med en långdistans. Och för svensk del fanns det mycket att glädjas åt. "Många gör sitt bästa resultat och vi har tre löpare på pallen och ytterligare åtta som är topp-tio i dag", säger förbundskapten Kalle Dalin.
 
Nyhet från Orientering

KAROLIN OHLSSONS FÖRSTA SEGER I VÄRLDSCUPEN

(2018-10-06 16:36)
Karolin Ohlsson tog karriärens första individuella världscupseger när hon vann medeldistansen i tjeckiska Turnov. ”Det känns overkligt. Vad jag har längtat efter det här”, säger Ohlsson.
 
Nyhet från Orientering

Blåvitt bäst på 25manna

(2018-10-06 15:28)
Stafettspecialisterna i IFK Göteborg slog till igen. Den här gången lyckades man vinna 25manna. Detta utan ett flertal av sina största namn. "Det visar att vi har bredden", säger Blåvitts Fredrik Bakkman.
 
Nyhet från Orientering

Imark tvåa – von Krusenstierna trea

(2018-10-06 09:31)
Simon Imark slutade tvåa på dagens medeldistans på Jec och Isac von Krusenstierna grejade tredjeplatsen. Och i äldsta tjejklassen blev det två platser på podiet genom Hanna Hugosson och Vilma Blennow. Men många hade en tuff dag i skogen.
 
Nyhet från Orientering

Sverige tvåa i Prag – och tvåa i stafettcupen

(2018-10-05 19:06)
Efter två sträckor ledde Sverige sprintstafetten i Prag, men Schweiz smet förbi och säkrade totalen i stafettvärldscupen. Sverige slutade på en fin andraplats – både i dagens lopp och i totalen.
 
Fredagens sprintstafett i Junior European Cup (Jec) i Schweiz gav en silverplats för Sveriges lag bestående av Jennie Börjesson-Eriksson, Simon Imark, och syskonen Isac och Vilma von Krusenstierna.
 
I eftermiddag ska stafettvärldscupen 2018 avgöras. Sverige ligger trea före den avslutande sprintstafetten i Prag, men Blågult sneglar givetvis uppåt. 15.30 går startskottet och tävlingen tv-produceras.
 
12345678910...>>
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: info@orientering.se