In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


I början av juli genomförs det svenska landslagets VM-tester. Tre löpare är dock förhandsuttagna till VM och behöver därför inte bevisa sig: Tove Alexandersson, Gustav Bergman och Karolin Ohlsson. Trion springer samtliga distanser.
 
Nyhet från Skogssport

Forsberg förbereder Skogssports läsare inför O-Ringen

(2019-06-24 13:00)
Terrängtips till elit, ungdom och veteran.
 
Den svenska truppen är nu på plats sedan i fredags. TempO-laget utgjorde en förtrupp och åkte ned till Portugal redan på torsdagen för att delta i ett träningsupplägg på fredagen. Läs en rapport från Portugal.
 
Nyhet från Orientering

Barkholt lämnar Sverige – tar över i Norge

(2019-06-20 14:00)
Förbundskapten Susanne Barkholt lämnar den blågula skutan för ett motsvarande uppdrag i det norska landslaget. "Det var naturligtvis ett väldigt svårt beslut, men det här är en häftig chans jag bara måste ta", säger Barkholt.
 
Nyhet från Skogssport

Skogssport granskar kontroversiella JVM-traditionerna

(2019-06-18 14:18)
”Jag tror tyvärr att det här är en kultur som det kommer ta tid att förändra. Den sitter inte bara hos juniorerna som deltar utan som ett grundfundament i junior-VM”, säger IOF-chefen Tom Hollowell.
 
Nyhet från Orientering

Historisk Jukola-seger för Stora Tuna

(2019-06-16 11:02)
Stora Tuna OK imponerade stort när de fick en efterlängtad fullträff på Jukola. Växlingsplaceringarna 4, 3, 2, 3, 2, 2, 1, säger det mesta om prestationen.
 
Nyhet från Orientering

IFK Göteborg tvåa på Venla-kavlen

(2019-06-15 17:06)
IFK Göteborg var med i kampen om segern på Venlakavlen på lördagseftermiddagen i Kangasala utanför Tammerfors. Sara Hagström gick ut i ledningen på slutsträckan men fick släppa förbi sig Fredrikstads Kamilla Olaussen.
 
Sverige vann sprintstafetten och därmed segrade Blågult i samtliga lopp på årets första världscupomgång. "En trippel, både för mig och Tove. Det känns häftigt! Och vilken insats i dag av hela laget", summerar tredjesträckans Gustav Bergman.
 
Efter två magiska svenskdagar i skogen avslutas världscuptävlingarna i Finland med en sprintstafett som avgörs tisdag kväll i centrala Helsingfors. Blågult ställer tre lag på start och siktar återigen högt.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

Larsson tia i masstarten – Förbundskaptenen: "Vi är att räkna med"

(2019-06-10 16:30)
Under måndagen avslutades mountainbikeorienterarnas EM i Polen med en masstart. Bästa svensk blev Nadia Larsson som slutade på tionde plats. "Jag är mycket stolt över gängets insatser på EM", summerar förbundskapten Peter Olsson.
 
Det svenska landslaget fortsätter sitt segertåg på världscupen i Finland. Gustav Bergman och Tove Alexandersson gick ut först i söndagens jaktstart, och båda var först i mål – helgens andra dubbelseger. "Det här ger ett lugn", säger Bergman.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

EM-brons till Nadia Larsson: ”Väldigt förvånad”

(2019-06-09 09:00)
För ett halvår sedan funderade hon på att sluta. Under söndagen tog mountainbikeorienteraren sin första mästerskapsmedalj i karriären.
 
Nyhet från Orientering

Jaktstart LIVE: Alexandersson och Bergman i pole position

(2019-06-08 22:11)
Under söndagen fortsätter världscupen med en jaktstart i Finland. Tove Alexandersson och Gustav Bergman är löparna som kommer att jagas.
 
Han avslutade 2018 med sitt livs första individuella världscupseger, en långdistans i Norge. Under lördagen inledde Gustav Bergman världscupen 2019 med ännu en seger, nu på en medeldistans i Finland: "I sådan här terräng är jag väldigt bra."
 
Nyhet från Orientering

Alexandersson vann direkt: "En superstart!"

(2019-06-08 13:13)
Tove Alexandersson vann direkt när världscupen 2019 inleddes med en medeldistans i Finland. "En superstart på världscupen, känns jättekul!" säger Alexandersson som var 1.38 före tvåan Natalia Gemperle. Karolin Ohlsson slutade på en fin fjärdeplats.
 
12345678910...>>
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: info@orientering.se