In English
Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsledarkonferens


Mötesplats barn och ungdom

Under 2014 och 2015 arrangerar Svenska Orienteringsförbundet någon vi kallar mötesplatser i varje distrikt. Under två års tid kommer Lars Greilert och Malin Carlsson att åka runt i Sverige och hålla i mötesplatsen i samtliga distrikt. I och med detta hoppas vi att SOFT kommer nå ut till ännu fler barn- och ungdomsledare runt om i Sverige.

Dagen för mötesplatsen är uppdelad i två block, ett som hålls av orienteringsförbundets personal och ett som hålls av en lokal konsulent från SISU Idrottsutbildarna. Dock är det förbundet som styr båda blockens inriktning.

Under förmiddagen är det fokus på att behålla barn och ungdomar i orienteringsföreningarna. De ämnen som behandlas är: glädje och gemenskap, delaktighet och påverkan, ledare och tränare samt aktiviteter. Dessa områden presenteras och sedan får deltagarna, placerade i grupper, diskutera kring förbedda frågor inom varje ämne.

På eftermiddagen håller SISU Idrottsutbildarna ett pass om de nya anvisningarna för barn- och ungdomsidrott kopplade till Idrotten vill. Konsulenten gör en snabb genomgång av anvisningarna och sedan får deltagarna avgöra hur viktiga de är för orienteringsförbundet och om föreningen, distriktet och förbundet behöver förändra för att leva upp till de nya anvisningarna.

Håll ut utkik på utbildningssidan om när vi kommer till ditt distrikt.

Distrikt vi besökt:
Gotland - oktober 2014
Skåne - november 2014
Västergötland - november 2014
Småland - januari 2015
Blekinge - februari 2015
Dalarna - mars 2015
Ångermanland - mars 2015
Medelpad - mars 2015

Har du frågor?
malin carlsson
Kontakta Malin Carlsson

Uppdaterad: 2016-06-07 16:56
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link