In English
Hoppa till sidans innehåll

Arrangörsutbildningar


Aktuella 

 

Kurs för OF-utbildare av arrangörer, Vildmarkshotellet Kolmården, 11-12 november 2017

Svenska Orienteringsförbundet bjuder härmed in till kurs för OF:s tävlings-ansvariga, SOFT:s arrangörscoacher och övriga som har intresse i att på distriktsnivå utbilda arrangörer inom inriktningarna tävlingsledning/tävlings-kontroll, banläggning/bankontroll eller tävlingsadministration.

Tid och plats

Lördag 11 nov kl. 12.00 – söndag 12 nov kl. 13.30. Vi inleder med lunch kl. 12 på lördagen och avslutar med lunch kl. 12.30 på söndagen.

Vildmarkshotellet Kolmårdenkolmarden.com/konferens 
Anmälan inkluderar förutom själva kursen också kost och logi på hotellet.

Målgrupp

Kursen ingår i tävlingskonferensen för OF:s tävlingsansvariga och vänder sig även till SOFT:s arrangörscoacher, samt övriga som önskar utbilda tävlingsarrangörer på distriktsnivå. Övriga förväntas då ha god kunskap och erfarenhet av att själv vara arrangör.

Även om du som OF:s tävlingsansvarig inte avser att utbilda själv i distriktet ger kursen ökad kompetens och en bättre insikt i vilka behov av utbildningssatser som finns på våra arrangemang.

I samband med anmälan anger du vilken utbildningsinriktning du önskar gå:

  • Tävlingsledning och tävlingskontroll
  • Banläggning och bankontroll
  • Tävlingsadministration

Själva OF-kurserna för arrangörer är sedan tänkt ha benämningarna ”grundkurs” efter sig, t ex ”Tävlingsledning och tävlingskontroll, grundkurs”.

Innehåll

Kursen går igenom de olika moment som en arrangör av en nationell tävling eller distriktstävling förväntas kunna på en grundläggande nivå. Fokus blir på pedagogik och olika inlärningsmetoder, där gott om tid ges för diskussioner om de olika momenten och där stor möjlighet ges till att påverka innehållet på våra arrangörsutbildningar i distrikten.

Exempel på frågor: Vad är viktigast att lyfta inom det här momentet? På vilket sätt är det mest lämpligt att arrangören lär sig det här momentet?

Det är viktigt att återigen poängtera att det här inte är en utbildning för arrangörer utan en utbildning för utbildare.

Av SOFT godkänd

Efter att ha gått kursen är du av SOFT godkänd OF-utbildare av arrangörer. Det betyder att de arrangörer du utbildar i sin tur blir ”av SOFT godkända”, vilket enligt regelverket är ett krav för tävlingsledare och banläggare vid nationella tävlingar och distriktstävlingar.

Fullständig inbjudan

Finns på följande länk: 
Inbjudan (pdf-format, 20171005) 

Anmälan

Anmälan görs i IdrottOnline görs senast onsdagen den 18 oktober på följande länk:
http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1009059 

 

 

Kartritning - introduktions- och inspirationskurs i Forsa 30 september-1 oktober 2017

Målgrupp för kursen

Kursen vänder sig till dig som antingen vill prova på kartritning eller har provat på kartritning tidigare och vill utvecklas med nya erfarenheter.

Den vänder sig också till dig som har hjälpt till att revidera kartor i klubben och vill ta nästa steg.

Innehåll

Kursen lär ut grunderna i kartritning och vad som är bra att tänka på när du ritar dina första kartor. Fokus blir på generalisering för kartor med hög läsbarhet, samt på kurvbildsritning för en hög terrängförståelse hos orienteraren.

En stor del av kursen bedrivs ute i fält, där teori blandas med praktik och exempel. Gott om tid ges för diskussioner, både i kurslokalen och ute i skogen.

Kursen inleds inomhus med att skapa eget grundmaterial med hjälp av laserdata.

Kursledare är Jerker Boman och Kalle Engblom.

Plats

Forsa folkhögskola i Sörforsa i Hälsingland. 

Fullständig inbjudan

En komplett inbjudan med allt du behöver veta, bland annat vad det behövs för förberedelser inför kursen, kan laddas hem här:
- Inbjudan till kartritningskurs i Forsa (v. 20170828, pdf-format)

Kostnad

2800 kr. Inkluderar förutom själva kursavgiften även två luncher och en middag. En relativt billig logikostnad på folkhögskolan tillkommer, se inbjudan.

Anmälan och sista anmälningsdag

Anmälan görs på följande länk:
http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/996206 

Sista anmälningsdag är torsdagen den 14 september. Efter det går det ut information om deltagarantal. Minimiantal för kursens genomförande är ca 15 st. Avvakta därför med att boka resa. 

Frågor

Ställs till Niklas Wrane på This is a mailto link.  

 

Kommande arrangörsutbildningar

Grundkurser i arrangemang

I samband med tävlingskonferensen i Kolmården 11-12 november 2017 planeras det för att anordna en träff för distriktens tävlingsansvariga, utbildningsansvariga samt andra intresserade som vill vara med att utbilda arrangörer i sitt distrikt.

Under helgen spikas hur SOFT:s arrangörsutbildning inom tävlingsledning/tävlingkontroll ska se ut mer i detalj. Efter helgen kan de som varit med börja erbjuda SOFT-certifierade arrangörsutbildningar i sina distrikt.

Förhoppningsvis kommer det också att anordnas motsvarande träff inom banläggning/bankontroll och tävlingsadministration under helgen så att även sådana utbildningar kan erbjudas i distrikten. 

Utbildning för SM- och Swedish League-arrangörer 2018

Det är planerat en utbildningshelg för kommande SM- och Swedish League-arrangörer. Preliminärt datum är 27-28 januari 2018. Plats är inte bestämt.

 

Tidigare utbildningar

Tidigare utbildningar presenteras via menyn till vänster. 

http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/996206

Uppdaterad: 2017-10-05 13:39
Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link