In English
Hoppa till sidans innehåll

Samarbetspartners


Vi stödjer svensk orientering

Svenska Orienteringsförbundet har ett antal samarbetspartners, som på olika sätt medverkar till att driva svensk orientering i en positiv riktning. Erbjudanden till våra föreningar och medlemmar finns här.

Är du intresserad av att samarbeta med Svenska Orienteringsförbundet? Kontakta förbundschef Susanne Söderholm.

Läs mer om att samarbeta med Svenska Orienteringsförbundet.


Förbundspartners:

  

Ända sedan Bagheera grundades i Avesta, 1981, har affärsidén varit att tillverka funktionella kläder och skor, utvecklade för att användaren ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle. Idag kan vi stoltsera med att vi är ett av få svenska sportföretag som tillverkar både skor och kläder.
Vårt huvudkontor, med administration, design och produktutveckling samt lager är fortfarand lokaliserat i Avesta i södra Dalarna. Dessutom har vi vid världens största dalahäst, knutpunkten där riksväg 70 och 68 möts, en Concept- och Factory outletbutik.

För Bagheeras del kan vi konstatera att vi haft en bra resa. Där vi bit för bit har lagt grunden för att nu, kunna kliva fram och bli ett förstahandsval för löpare, skidlöpare och barnfamiljer. Vi har kunnandet. Efter 30 år i branschen vet vi vad som krävs. Och inte krävs.

Läs mer på bagheera.se


 folksamm-170

Folksam är ett kundägt företag som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är också idrottens försäkringsbolag. 1,6 miljoner idrottsaktiva är försäkrade genom Folksams samarbete med RF och specialidrottsförbunden. Ett samarbete där Folksam inte bara finns som försäkringsgivare utan också som aktiv skadeförebyggare och partner (sponsor). 

Kort sagt - Vårt hjärta klappar för idrotten. Läs mer om oss på folksam.se 


 Officiella leverantörer:

 

silva spons

Silvas historia är som ett skolexempel på hur entreprenör möter vision.  Silvas idé med en kompass föddes - som så ofta - ur ett behov. När sen orienteringen började växa i Sverige var Silva ett led i den tekniska utvecklingen av sporten. www.silva.se

Några av SILVA:s produkter finns i butiken på www.orientering.se.


 

Idre_Fjäll_Logo

Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö.

Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag. Idre Fjäll erbjuder mängder av aktiviteter året runt och boenden, aktiviteter, restauranger, butiker och träningsarenor är väl samlat inom gångavstånd. Idre Fjäll är stolt samarbetspartner till Svenska Orienteringsförbundet och Tove Alexandersson. Sedan 2017 hålls Svenska Orienteringsförbundets Riksläger sommar och vinter för ungdomar 13-16 år i Idre Fjäll.

 


 SportDoc

Svea Medical Sport AB erbjuder via sporthandeln ett fullsortiment av högkvalitativa idrottsrelaterade produkter och ses bland kunder som en unik leverantör inom i synnerhet sport medical. Vi är idag den största sport medical leverantören i Sverige med vårt varumärke SPORTDOC. Som ett led i en internationell satsning har tidigare varumärket Masita Sport Medical bytt namn till SPORTDOC. SPORTDOC erbjuder samma kompletta sortiment av kvalitetsprodukter men i nya designade förpackningar. Som ett komplement har vi också lanserat SPORTQUIP som erbjuder ett brett sortiment av träningsprodukter och tillbehör. Vi har även agenturerna för SKINS, CR7, Mueller, Linnex, WOWOW, K-Aktiv, Spidertech, m fl... Vi siktar på fortsatt stark expanssion och vår affärsidé är att vi skall vara en helhetsleverantör inom området sport medical och träningsprodukter. Kunden skall bara behöva ringa ett samtal. Ledord är fokus, puls och enkelhet. Läs mer om SPORTDOC här: www.sportdoc.se


logotyp Sportident

 

 

 

Sportident är systemet som inom SPORT identifierar deltagare på varierande sätt. Identifieringen görs för att t.ex. sköta tidtagningen och närvarokontrollen på olika punkter.

 Sportident är idag marknadsledande inom orientering där bland annat världen största orienteringstävlingar använder Sportident systemet. Ex. O-Ringen, Tiomila, 25manna. Systemet används också i klubbverksamheten för träningar och tävlingar.

 Förutom orientering används systemet inom skolan under idrottsklektionerna, inom andra sporter såsom triathlon, multisport, extremtävlingar, cykling, skidorientering, bilorientering, skridsko, inlines, löpning, löpstafetter, MTB, ridning och hästkörning.

www.sportident.se

  


 Teamsponsor landslagen Skidorientering och mountainbikeorientering:

Nordenmark-Logga-färg

Nordenmark Adventure har sedan början av 80-talet utvecklat och tillverkat kartstativ för Skidorientering och Mountainbikeorientering som är idrotter som kräver robusta kartstativ.Nordenmark’s produkter används, utvecklas och förbättras genom ett nära samarbete med de världsledande utövarna inom mountainbikeorientering och skidorientering.

Feedback från världsledande navigatörer hjälper oss mot vårt mål att producera världens bästa kartstativ. I övrigt tillverkar Nordenmark Adventure specialstativ på beställning, anpassade för olika terminaler, GPS och diverse instrument. Läs mer på www.nordenmark.com

 


 Teamsponsor landslaget Orienteringslöpning:

 logotyp Maurten

2015 hittade det svenska företaget Maurten ett sätt att göra kolhydratrika produkter mer skonsamma för magen. Maurten utnyttjar hydrogel-teknologi i kombination med en hög energikoncentration och naturliga ingredienser för att framställa skonsamma sportdrycker och geler. Konceptet har visat sig mycket framgångsrik och idag använder sig flera av världens främsta uthållighetsidrottare  produkterna – och stora delar av världseliten inom cykel, löpning och lagsporter förlitar sig på företagets hydrogel-teknologi. Läs mer på www.maurten.com

 


Aktivitetspartners "Miljö": 

  

Nordic Green Energy har sålt grön el ända sedan starten år 2000. Det gör oss till Sveriges äldsta gröna elbolag. I över ett decennium har vi nu levererat ursprungsmärkt el och därmed har vi hjälpt naturen att må bättre. Idag är vi Nordens ledande leverantör av el från sol, vind och vatten till hushåll, företag och offentlig sektor. Över 600 000 människor har idag oss i eluttaget i Sverige, Norge och Finland. Vår mission är att genom branschkompetens och servicekvalitet hjälpa fler att byta till förnybar energi. Läs mer om oss på nordicgreen.se

På nordicgreen.se/orienteringsel kan också du teckna ett grönt elavtal - förmånligt för både dig och naturen!

 


Logotyp SJ

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla SJs tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval.

SJ stöttar friskvårdssatsningen hittaut. Alla deltagare i hittaut erbjuds under 2019 tio procents rabatt på tågresor med SJ.

 


 Övriga samarbeten:

Fästing_logo_1

En sajt om fästingar, fästingöverförda sjukdomar och TBE-vaccination.
En beskrivning av förenings- och medlemserbjudanden finns här: orientering.se/förening


folkspel_logo_300

Folkspel är föreningslivet egna spelbolag och har genererat otroliga 16 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv under de 25 år som de har verkat. Pengar som gått rakt in i föreningarna och gett dem växtkraft. Folkspel är en ideell och politiskt obunden organisation som har 72 riksorganisationer, spridda över hela landet som medlemmar. Uppdraget är att generera pengar till dem. Allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet eftersom det inte finns några privata vinstintressen. På så sätt hjälper Folkspel Sveriges föreningar och riksorganisationer att få en stabil ekonomisk tillväxt. Läs mer på https://www.folkspel.se

Här finns information om Årets Eldsjäl -  ett initiativ där det svenska föreningslivet och dess eldsjälar kommer att lyftas fram under hela året.


Övriga leverantörer: 

KnowitLogo

Knowit är ett av Nordens ledande konsultbolag. Vi är börsnoterade under namnet Knowit AB och finns på femton orter i Sverige, fem i Norge samt i Helsingfors, Köpenhamn, Bremen och Tallinn. Vår lokala närvaro säkerställer en god kundkännedom, ett starkt engagemang och en hög leveranssäkerhet. Dessutom använder vi hela koncernens styrka och specialistkompetens om det skulle behövas.

Med 1 800 specialister erbjuder vi spetskompetens inom IT, Design & Digital och Management.

Vi bidrar till framgång genom att i nära samarbete med våra kunder kombinera det stora företagets styrka med det lilla företagets själ och den enskilda konsultens engagemang.
För mer information om Knowit: Klicka här


 Nya loggan MABI

Mabi Hyrbilar har verkat på den svenska marknaden sedan 1989 och har mycket god erfarenhet av att bedriva uthyrningsverksamhet. Vi erbjuder hyrbilar till såväl företag som privatpersoner och vi har en lång och positiv erfarenhet av det idrottsrelaterade behovet. Franchiseutvecklingen inom företaget har pågått sedan 1995 och kommer att fortsätta enligt vårt väl fungerande koncept med ständigt högsta prioritet på tillgänglighet, service och flexibla lösningar.

Mabi är det hyrbilsföretag i Sverige som växer snabbast med fortsatt god lönsamhet och sedan april 2014 ägs vi av Hedin Invest AB.Vår vagnpark består förnärvarande av ca 2 400 fordon och omfattar de flesta bilmärkena i kategorierna personbilar, minibussar och lastbilar. Antalet uthyrningskontor uppgår till ca 120 st från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

För mer info om vårt erbjudande till landets samtliga orienteringsklubbar klicka här!
För mer info om Mabi hyrbilar klicka här!


 Sporomg 186 PMS

Sporrong tillverkar och designar gåvor och utmärkelser för alla möjliga tillfällen - från idrottsstjärnan som ska belönas till jubileum hos företagen och premiering av anställda som gjort sig förtjänta av uppskattning. Vi lägger all kraft på att skapa kundunika produkter som tex. medaljer, manschettknappar, pins, pokaler och accessoarer som stärker identiteten och visar uppskattning. Läs mer på www.sporrong.se
En beskrivning av förenings- och medlemserbjudanden finns här: orientering.se/förening.

 

Uppdaterad: 20 APR 2018 15:13
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons