In English
Hoppa till sidans innehåll

Aktuella anmälningsavgifter


Aktuella avgifter

Nedanstående skrivning är ett utdrag ur regelverkets tävlingsanvisningar.

Skrivningen gäller för anmälningsavgifter, SOFT-avgifter och tävlingsavgifter från och med den 1 januari 2015 efter beslut taget vid förbundsmötet 2014.

Inom en klass ska anmälningsavgiften vara lika för alla anmälda med undantag för öppna motionsklasser, där båda ålderskategorierna ungdom och vuxna deltar.

Mästerskapstävlingar och nationella tävlingar

Tävlingsorientering:

 • Ungdom: 60-75 kr
 • Vuxen utom elit: 100-130 kr
 • Elit: 150-180 kr

Med ungdom menas tävlingsklasser upp till och med 16 år och vuxen från och med 17 år. Elitklasser finns i klasserna D/H18, 20 och 21, där 21 motsvarar seniorklass som alla, oavsett ålder, får delta i.

Arrangören bestämmer inom angivna intervall anmälningsavgiften för varje kategori. Anmälningsavgiften i motionsorientering i samband med tävling får inte vara högre än i motsvarande ålderskategori i tävlingsorientering.

Kommentar: Motionsorientering i samband med tävling indelas i inskolnings- och utvecklingsklasser, samt i öppna klasser. 

Vid vissa högkvalitativa arrangemang kan arrangören, efter ansökan och bedömning hos eget OF, få höja anmälningsavgiften för vuxen och elit med högst 50 % av maximiavgiften i angivna intervall, dock ej i motionsorienteringsklasser. Anledningen till tilläggsavgiften ska framgå av inbjudan.

För SM, USM, samt deltävling i serie arrangerad på uppdrag av SOFT, fastställer SOFT den förhöjda avgiften i samråd med aktuell arrangör. Anledningen till höjningen ska framgå av förutsättningarna för tävlingen på SOFT:s hemsida.

Ingen SOFT- eller tävlingsavgift tas ut på den extra avgiften, dvs den del som motsvaras av de procent anmälningsavgiften höjs. För mer information om SOFT- och tävlingsavgift, se längre ner.

För SM, USM, O-Ringen och Tiomila fastställer SOFT anmälningsavgiften i samråd med aktuell arrangör.

Distriktstävlingar

Tävlingsorientering: 

 • Ungdom: 75 kr eller lägre
 • Vuxen: 130 kr eller lägre
 • Elit: 180 kr eller lägre

Närtävlingar (samma som tidigare)

Tävlingsorientering: 

 • Ungdom: 25 kr eller lägre
 • Vuxen: 50 kr eller lägre

Motionsorientering i samband med tävling

 • Ungdom (till och med 16 år): 75 kr eller lägre
 • Vuxen (från och med 17 år): 130 kr eller lägre

Motionsorientering i samband med tävling indelas i inskolnings- och utvecklingsklasser, samt i öppna klasser. 

SOFT- och tävlingsavgift

För mästerskapstävling, nationell tävling och distriktstävling gäller följande SOFT-avgifter (gäller såväl tävlingsorientering som motionsorientering i samband med tävling):

 • Ungdom: 10 kr
 • Vuxen: 20 kr
 • Elit: 30 kr

För mästerskapstävling, nationell tävling och distriktstävling beräknas tävlingsavgiften enligt en formel som finns beskriven i tävlingsanvisningarna.

De totala avgifterna för en tävling räknar Eventor ut automatiskt vid skapandet av tävlingsrapporten, förutsatt att korrekta avgifter är inlagda för tävlingen från början.

SOFT-avgiften betalas sedan till SOFT.

Tävlingsavgiften betalas till arrangörsklubbens distrikt.

Uppdaterad: 11 JAN 2018 15:29
Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link