Svensk Orientering logotyp
10.08.2015

Åkarna laddar för VM i Liberec

Mountainbikeorientering
Nu är det snart dags för MTB-O VM i Liberec, Tjeckien. VM-veckan startar med model event den 16-17/8 och fortsätter sedan med distanserna medel 18/8, sprint 19/8, lång 21/8 och avslutas med stafett 22/8.

Utrustningen viktig

Åkarna är i full gång med de sista förberedelserna innan avresan till Liberec. De finslipar på tekniken och toppar formen samt gör de sista justeringarna av utrustningen. Flera har skaffat nya cyklar och andra har bytt ram för att optimera sina chanser under mästerskapet. Inom MTB-O är det lika viktigt att ha koll på utrustningen som att vara i fysisk och psykisk form, fungerar inte prylarna så blir det inga resultat.

Förhoppningarna är stora

Vi ser fram emot tävlingarna och tycker oss ha stora chanser att lyckas bra på mästerskapet med en terräng som passar oss bra. Flera av åkarna har tidigare under säsongen visat att de kan vara med i toppen om de lyckas hålla ihop orienteringen hela vägen. Vi ser därför att en resultatutveckling från tidigare världscuper och mästerskap är inom räckhåll.

Utmanande terrämg väntar

Flera av åkarna finns på plats lite tidigare för att få en längre förberedelse med ytterligare träning i aktuell miljö och terräng. Terrängen runt Liberec kommer att bjuda på en hel del kupering med berg, åsar, dalar och djupa raviner. Och ett rikt nät av vägar och stigar med olika framkomlighet som kommer bjuda på en hel del vägvalsproblem. Sprintdistansen avgörs i en terräng med en blandning av bebyggelse och park och med ett väldigt rikt stignät. På sprinten kommer det gälla att hela tiden ha en bra kartkontakt och ta många snabba beslut.

Unga och nya får viktiga erfarenheter

Till detta mästerskap är några av åkarna nya i mästerskapssammanhang vilket känns både spännande och roligt. Precis som vid tidigare mästerskap ger vi så många juniorer som möjligt chansen att vara med på mästerskapen för att skaffa värdefulla erfarenheter. Detta för att bygga långsiktigt och på sikt fylla på seniortruppen.

Följ oss och ge ert stöd

Nu räknar vi med alla orienterares stöd under mästerskapet! Följ oss via arrangörens hemsida.Ni kommer även kunna följa oss på förbundets hemsida och på Skogssports sida.

Seniortruppen

Agnes Elfving
Cecilia Thomasson
Sanna Wallenborg
Annika Wigren

Anders Frisk
Erik Frost
Marcus Jansson
Sebastian Svärd
Per Vestling

Juniortruppen

Jennifer Andersson
Kajsa Engström
Rebecka Hylander
Elvira Larsson

Pontus Alfredsson
Filip Bergström
Simon Kappel
Hampus Larsson
Oskar Sandberg
Joakim Skärlén

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter