Svensk Orientering logotyp
07.06.2014

Bergman femma - trots ryggskott: "Inte en chans att jag springer i morgon" (1)

Orientering
Gustav Bergman blev bäste svensk på medeldistansen i Norge. Trots att Ravinen-löparen sprang med ryggskott gick han i mål blott 40 sekunder efter segrande Olav Lundanes. "Det kändes förjävligt. Vid tredje kontrollen stod jag still ett tag och tänkte ’Äh, jag går hem’, men det gjorde jag inte", säger Bergman.

Det var på fredagens träning som det plötsligt högg till i ryggen på Gustav Bergman, Sveriges just nu hetaste orienterare på herrsidan.

- Jag fick skitont, men i morse kändes det aningen bättre så jag tänkte att jag gör ett försök. Jag värmde upp, det kändes inte bra, men jag struntade i det. Nu efter loppet känns det ännu sämre. Det finns inte en chans att jag springer långdistansen i morgon.

Vad är det för ryggskada?

- Det är en disk som är irriterad och så krampar musklerna runt omkring. Ett ryggskott. Jag har haft liknande problem tidigare även om det var länge sedan nu.

Och hur lyder diagnosen?

- Jag får ta det dag för dag, kanske är jag tillbaka på banan om bara ett par dagar. Och jag hoppas verkligen att jag är redo för sprinten i Finland nästa onsdag.

Med tanke på hur ont du hade så är väl inte en femteplats fy skam?

- Helt sant. Jag kunde inte springa som jag ville någon gång under loppet. Så visst, jag har gjort en helt okej insats och orienterat skapligt, men jag är otroligt irriterad. Jag hade ju kunnat göra ett jävligt mycket bättre lopp än det här.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter