Svensk Orientering logotyp
26.09.2014

Dalaklubbarna: "Tar död på entusiasmen"

Orientering
"Vi har jobbat fram ett koncept som vi verkligen tror på. Det är klart att detta tar död på entusiasmen". Det säger Dalarnas Orienteringsförbunds ordförande Gunnar Löfqvist med anledningen av att Sälen nu inte kommer att arrangera O-Ringen 2016.

Förberedelserna inför O-Ringen i Sälen har pågått i flera år. Men nu står det alltså klart att det inte kommer att bli något tävlande i Sälen 2016.
Turerna om ett avtal har pågått under flera månaders tid, men parterna har inte kommit överens:
- I söndags tog vi i ett möte med klubbarna upp frågan om vi ska lägga ner eller om vi ska jobba vidare. Och vi fick mandat av klubbarna att jobba vidare, vilket vi svarade. Det tolkade O-Ringen AB:s styrelseordförande Stefan Blomgren som ett nej. Därför började han titta på en ny arrangör eftersom han ansåg att vi frånträtt vårt arrangörskap, säger Gunnar Löfqvist, ordförande i Dalarnas Orienteringsförbund.

Hur mycket pengar har ni redan nu lagt ner för att få till O-Ringen Sälen?
- Det vet jag inte. Men det handlar ju framför allt om väldigt mycket ideell tid som lagts på detta. Och vi har ju haft en strävan om att göra ett bra arrangemang. Sen har ju Malung-Sälens kommun gått in med pengar för att stötta arrangemanget, bland annat när det gäller att ta fram tävlingskartor, säger Löfqvist.
- Till vilken nytta har vi lagt ner all denna energi för att få detta bra. Nu är det bara ett generellt belopp. Styrelsens uppfattning är att vi sticker ut ekonomiskt och att vi har för mycket gratis genom att vi arrangerade 2008. De tycker att det ska vara lika. Vår tanke är att det ekonomiska utfallet för det koncept som vi nu tagit fram ska bli kvar i den region där vi skapat det. De ser bolaget som att det finns till för att det ska finnas pengar till orienteringen, säger Gunnar Löfqvist.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter