Svensk Orientering logotyp
03.03.2015

De VM-laddar i Skottland i slutet av april

Orientering
Förberedelserna inför sommarens VM i Skottland är i full gång. Svenska landslaget var där redan ifjol och den 27 april till 4 maj sker nästa studieresa - nu står det klart vilka som får åka med.

Löparna i A-landslaget (klicka här) är klara för lägret i Skottland sedan tidigare. Nu kompletteras truppen med följande löpare, som är uttagna på öppna platser:

Alva Olsson (Linköpings OK)
Anna Bachman (IFK Lidingö SOK)
Josefine Engström (Alfta Ösa OK)
Kristin Löfgren (Varegg Fleridrett)
Sara Eskilsson (Haninge SOK)
Anton Johansson (OK Orion)
Johan Högstrand (IFK Göteborg)
Martin Regborn (Hagaby GoIF)

- Huvudsyftet med lägret är att få en riktigt bra träningsvecka i terräng som väntar på VM i sommar, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

- Vi kommer tillsammans i laget att analysera vad som väntar på de olika distanserna. Detta för att vara väl förberedda och för att kunna göra ett fortsatt bra jobb fram mot sommarens mästerskap.

VM i Skottland avgörs 31/7-7/8 och laguttagningen sker efter världscupstävlingarna i Norge och Sverige i början av juni.

Efter lägret i månadsskiftet april-maj kommer löparna att tillbringa olika mycket tid i Skottland och trakterna kring Inverness, men en allmän precamp startar i början av juli.

- Vi kommer att skräddarsy de sista månaderna för varje löpare så att de får en optimal plan som passar var och en, säger Carlsson.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter