Bild: Tilda Andersson

26.08.2023

Dubbelseger till Stora Tuna OK på medeldistans-SM

Orientering
Tove Alexandersson och Viktor Svensk vann dagens SM i medeldistans utanför Sundsvall.

Tove Alexandersson genomförde ett mycket bra lopp i den detaljrika och utmanande terrängen och vann en klar seger i D21. Vinsten blev det 35e SM-guldet i ordningen.

– Det har gått väldigt bra. Det var en kontroll jag missat lite på och någon kontroll som gått halvknagligt men jag är väldigt nöjd, berättar Tove Alexandersson.

Sara Hagström som startade tidigt efter misstag i kvalet fick sitta länge i ledarstolen. Hon fick sedan se sig besegrad med tre minuter och 17 sekunder av Alexandersson. På tredje plats kom Johanna Ridefelt, fem minuter och sex sekunder efter segrarinna.

I herrklassen tog Viktor Svensk hem guldet för andra SM-helgen i rad. Kilometertiderna var betydligt kortare idag jämfört med gårdagens kval och Viktor genomförde den 6,3km långa banan på strax under 45 minuter.

– Det känns jättekul! Det var ett stabilt lopp för det mesta. Jag var lite osäker på några kortsträckor på mitten, så jag fick skärpa till mig och ta tag i kompassen för jag gick lite snett. Annars var det jättebra och jag fick riktigt flyt, säger Viktor Svensk.

På andraplats kom Simon Imark, 42 sekunder bakom Viktor Svensk. Det var tight om sekundrarna om tredjeplatsen med tre löpare inom sex sekunder. Anton Johansson hade tiden på sin sida och tog hem SM-bronset.

Sabina Aumo följde upp förra helgens vinst på SM i långdistans med ytterligare ett guld i D20-klassen. I H20 vann Växjö Oks stjärnlöpare Noel Braun. Freja Hjerne tog hem segern i D18 och den nyblivne JVM-guldmedaljören Hannes Mogensen tog segern i H18.

Bild: Sabina Aumo vann D20. Foto: Tilda Andersson

Bild: Noel Braun vinnare i H20. Foto: Tilda Andersson

Bild: Freja Hjerne och Tilia Olsson etta och tvåa i D18. Foto: Tilda Andersson

Bild: Hannes Mogensen vinnare H18. Foto: Tilda Andersson

Imorgon avslutas SM-helgen med stafett och första start sker kl. 9:00. Följ tävlingen vi arrangörens webbsändning, speakerljud, GPS och liveresultat här.