Svensk Orientering logotyp
18.05.2014

Frustrerande avslutning i Danmark

Orientering
Under söndagen avslutades MTBO-orienterarnas WC-helg i Danmark med mixstafetter. Det svenska förstalaget låg länge bra med, men Linus Karlsson Mood stötte på stora bekymmer på den avslutande sträckan.

Det svenska förstalaget slutade på 13:e plats i mixstafetten, slaget med cirka sju minuter av segrande Finland 1 och med nästan fem minuter upp till pallen.

- Men det såg länge riktigt lovande ut. Cissi Thomasson körde förstasträckan och det gjorde hon väldigt bra. Hon hade någon liten krok och tappade lite drag, men jag tror att vi växlade som åttonde lag, berättar förbundskapten Magnus Wallenborg.

På andra sträckan körde Anders Frisk och även han stod för en fin insats.

- Jättekul! Anders har visat att han höjt sig ett snäpp och växlade som nummer sex. Där och då hoppades vi på en placering ganska högt upp, säger Wallenborg.

Men det här var inte Sveriges helg. Sistasträckans Linus Karlsson Mood stod för två tunga missar som kostade både tid och kraft.

- Han kom in på någon stig som inte fanns med på kartan. Den gick parallellt med stigen han skulle köra på. Många gjorde den missen och kartan var nog lite diffus där. Resultatet var att han fick vända tillbaka, tappade tid och någon placering före varvning.

Och inte nog med det. På det avslutande varvet gjorde Linus Karlsson Mood en snarlik miss.

- Han hamnade återigen på en parallell stig som inte fanns på kartan och stod och kliade sig i huvudet i en halvminut. Sedan hörde han hur konkurrenter passerade på andra sidan buskaget. Då var det ju bara att köra tillbaka. Frustrerande.

Sverige ställde upp med tre lag. Sverige 3 (Peter Alvarsson, Anton Persson, Agnes Elfving) slutade 23:a och Sverige 2 (Marcus Hylén, Marcus Jansson, Fredrika Alvarsson) fick slutföra utom tävlan efter att Hyléns kedja gått av.

Här är alla resultat

Nu blickar mountainbikeorienterarna närmast fram mot Svenska Cupens första deltävling som avgörs i Hälsingland den 6-7 juni.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter