Svensk Orientering logotyp
26.11.2014

Guldgängets galna succé ger eko – trion nominerad till Jerringpriset

Orientering
Först nominerades de till Idrottsgalan i kategorin "Årets Lag" – nu har det magiska herrstafettlaget även nominerats till Jerringpriset. "Häftigt! Jätteroligt att vi är med där", säger avslutaren Gustav Bergman.

Att vinna både EM-guld och VM-guld samma säsong är oerhört stort. Att göra det i stafett, där så mycket kan gå fel längs vägen, är makalöst. Och nu, när säsongen 2014 är över, ger den svenska stafettsuccén rejält eko i hela Sportsverige.

Inför Idrottsgalan den 19 januari är den urstarka lagmaskinen, bestående av Jonas Leandersson, Fredrik Johansson och Gustav Bergman, inte bara nominerad i kategorin ”Årets lag”. Under onsdagen presenterades supertrion även som en av 13 kandidater till Jerringpriset, där pristagaren röstas fram av svenska folket.

- Jätteroligt! Det är ju ett av de finaste priserna som finns och det är stort att bara vara nominerad, säger Bergman, som dock inte är det minsta förvånad över att laget finns med på listan över kandidater.

- Vi gjorde en jätteprestation. Att vinna både EM och VM samma år med samma uppställning är unikt. Så det är inte alls konstigt att vi har nominerats, men det är häftigt att vara med där. Det är många stora namn på listan.

Vad betyder det för svensk orientering att ni har nominerats?

- Sådana här saker spelar såklart roll. Vi gör oerhört mycket bra inom sporten och då är det viktigt att vi också får uppmärksamhet.

Varför har ni lyckats så fantastiskt bra i år?

- Vi har en mycket hög kapacitet och just nu är det ett helt gäng killar som höjt sig, som har varit tillsammans några år i landslaget. Alla gillar dessutom att springa stafett och det är något vi också tränat mycket på.

På Jerringprisets hemsida finns samtliga kandidater listade och där finns även information om hur man röstar.

Här nedan ett alldeles nypublicerat klipp för den som vill återuppleva årets stafetteufori!

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter