Svensk Orientering logotyp
01.12.2017

Håkansson leder storsatsning på unga ledare

Orientering
Vid årsskiftet slår Ungoteket Riks upp sina dörrar och nu står det klart att Jenny Håkansson leder det tvååriga projektet. Håkansson kommer även att arbeta med vidareutveckling av Svenska Orienteringsförbundets tränarutbildningar.

Västergötlands orienteringsförbund driver med stor framgång ett projekt kallat Ungoteket som utbildar och inspirerar orienterande ungdomar. Grundtanken är att fler ungdomar vill stanna kvar i vår idrott om de erbjuds möjlighet att själva skapa och leda orientering.

Inom kort startar Svenska Orienteringsförbundet Ungoteket Riks, en nationell variant av projektet. Nu är det spikat att Jenny Håkansson, i dagsläget ansvarig för orienteringens gymnasiemiljöer, blir projektansvarig på 50 procent. (Ansvaret för gymnasiemiljöerna flyttas samtidigt över till landslagsorganisationen.)

I arbetet ingår utveckling av konceptet, att ta fram en digital miljö samt marknadsföring. Tanken är att Ungoteket Riks ska vara en fortsättning på Ungoteket Lokalt. Deltagaren i Ungoteket Riks får fördjupa sig inom ett område, exempelvis kartritning, arrangemang och/eller ledarskap. Att sprida det lokala Ungoteket över hela landet ingår också i uppdraget.

- Uppdraget ger mig möjlighet att arbeta för och tillsammans med unga människor för att skapa ett intresse för orientering utöver det egna utövandet. Det är verkligen en inspirerande tjänst som kombinerar saker som jag har stort intresse av och erfarenheter inom så som orientering, utbildning, utveckling och digitala lösningar, säger Jenny Håkansson, som kommer att syssla med utbildning även övrig arbetstid.

Vid sidan av Ungoteket Riks blir Håkanssons fokus att utveckla och hitta nya former för Svenska Orienteringsförbundets tränarutbildningar samt att ansvara för produktionen av Full koll 3. Som namnet avslöjar är Full koll 3 den sista av tre böcker och här är det orientering på svart nivå som avhandlas. Håkansson kommer att jobba fulltid och har en projektanställning på två år.

- Det känns riktigt bra att vi kan göra den här satsningen på våra tränarutbildningar och att vi tillsammans med VOF kan fortsätta utveckla och sprida Ungoteket, som är ett lysande koncept. Det är också fantastiskt roligt att det är Jenny som kommer att jobba med detta och att vi kan ha kvar henne i en central roll inom SOFT. Jenny kommer med sitt driv, engagemang och sin kompetens att skapa stort värde för Svensk Orientering, säger SOFT:s idrottschef Tomas Stenström.

Läs mer om Ungoteket på www.ungoteket.se

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter