Svensk Orientering logotyp
20.01.2017

Helgens SM-tävlingar inställda på grund av snöbrist: "Har kämpat hårt"

Skidorientering
Till helgen skulle skidorienteringens medel- och stafett-SM avgjorts i Sollefteå, men snöbrist tvingar arrangören att ställa in. "Vi kan inte genomföra rättvisa och säkra tävlingar", säger tävlingsledaren Fredrik Larsson, OK Nipan.

Varmt väder i kombination med stark vind. Där är de bakomliggande faktorerna till att helgens skidorienterings-SM måste skjutas på framtiden. Beslutet att arrangemanget ställs in togs under fredagen.

- Trots att våra funktionärer har kämpat hårt med att få till tävlingarna de senaste dygnen, känner vi inte att vi kan genomföra rättvisa och säkra tävlingar, säger tävlingsledare Fredrik Larsson, OK Nipan, i ett pressmeddelande.

På OK Nipans hemsida framgår att temperaturen har pendlat mellan 5 och 7 plusgrader och att vinden varit hård, 10-15 m/s. Snön har smält bort på flera viktiga spår och många av de övriga spåren är väldigt isiga.

Nu har det beslutats att SM i medeldistans istället avgörs i Skellefteå nästa lördag, alltså den 28/1. Skellefteå OK står som arrangör och anmälan har öppnats i Eventor.

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter