Svensk Orientering logotyp
19.06.2016

Jansson och Thomasson vann guld igen

Mountainbikeorientering
Under lördagen ordnade de guld på sprint-SM. Efter söndagens långdistans kan Marcus Jansson och Cecilia Thomasson lägga ytterligare varsitt SM-guld i prisskåpet. "Jag känner mig jättenöjd", säger Jansson.

SM-helgen i Leksand blev en riktig lyckoträff för Marcus Jansson, Garphyttans IF, och Cecilia Thomasson, Fältjägarnas IF.

Thomasson vann 11 av totalt 17 sträckor och var i mål 6.25 före tvåan, Frida Sandberg, Säterbygdens OK. Trea blev Kajsa Engström, OK Kåre, som var 8.01 efter den minst sagt meriterade segrarinnan.

På herrsidan var vinnaren än mer överlägsen. Marcus Jansson vann 15 av totalt 18 sträckor och hade en segermarginal på 6.44 till tvåan, Linus Mood, IFK Mora OK, som plockade helgens andra SM-silver. Bronset gick till Sebastian Svärd, Haninge SOK, som var dryga två minuter efter Mood.

- Det var en ganska teknisk bana för att vara långdistans. Samtidigt var det snabbcyklat, så det gällde att vara vaken. Men det gick bra. Jag gjorde egentligen bara ett litet misstag mot slutet. Jag känner mig jättenöjd, säger Marcus Jansson, som tidigare haft svårt att få till det på SM-lången.

- Lång är egentligen min bästa disciplin, men av någon anledning har det inte fungerat på SM. Det här var mitt första SM-guld som inte var sprint. Så det känns riktigt bra att det lossnade. Jag är nöjd med hela helgen; det är tre bra lopp i rad.

Känner du att du har höjt dig en nivå sedan förra säsongen?

- Ja, absolut. Jag har ökat träningsdosen och det har gett resultat. Jag är bättre fysiskt, och då känner jag mig lite tryggare och kan fokusera mer på orienteringen. Allt blir mer avslappnat.

Nu är det inte så långt kvar till VM i Portugal - vad är ditt mål där?

- Jag ska fortsätta att göra stabila lopp som jag gjort större delen av våren. Då vet jag att jag kan vara med däruppe.

Resultat, SM, långdistans
D21
1) Cecilia Thomasson, Fältjägarnas IF, 1.17.16, 2) Frida Sandberg, Säterbygdens OK, +6.25, 3) Kajsa Engström, OK Kåre, +8.01, 4) Rebecka Hylander, Nyköpings OK, +11.13, 5) Susanne Wallenborg, OK Kontinent, +12.09, 6) Linda Rinaldo, OK Tor, +13.44.
H21
1) Marcus Jansson, Garphyttans IF, 1.12.50, 2) Linus Mood, IFK Mora OK, +6.44, 3) Sebastian Svärd, Haninge SOK, +8.55, 4) Thomas Jansson, +11.45, 5) Anders Frisk, Attunda OK, +15.01, 6) Marcus Wadell, Ulricehamns OK, +15.15.
Fullständig resultatlista här

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter