Svensk Orientering logotyp
05.06.2017

Jansson tia i tuff långdistans

Mountainbikeorientering
Marcus Jansson slog till med ytterligare ett starkt lopp under mtbo-världscupen i Österrike. I dag blev han tia i det tuffa långdistansloppet: - Fysiskt var det ett riktigt bra lopp, säger Jansson.

Världens bästa mountainbikeorienterare har under de senaste dagarna tävlat intensivt i den kommande mästerskapsterrängen i Österrike (VM avgörs där i augusti 2018). Tre världscuplopp på tre dagar har stått på programmet.

I dag avslutades tävlandet med långdistans, och Marcus Jansson svarade för ännu ett starkt lopp. Efter att ha varit tolva på medeldistansen och åtta i sprinten åkte han i dag in som tia på långdistansen.

- Fysiskt hade jag verkligen en bra dag. Tekniskt finns det fortfarande en del att jobba på. Det var bitvis ganska teknisk orientering och det småstrulade en del i orienteringen på några ställen. Det var inga stora misstag, men flera mindre misstag kostar en del tid, säger Jansson som var sex minuter från segern.

- På det stora hela var det ett bra lopp från min sida. Under våren har jag medvetet fokuserat på det fysiska. Nu, i takt med att det är allt fler tävlingar på hemmaplan känner jag mig trygg i att jag kommer att få upp hastigheten på kartläsningen, säger Jansson.

 

Hur ser du på att du är bland de tolv bästa på alla tävlingar under det här sammandraget?

- Resultatmässigt är det faktiskt bättre än vad jag trott. Jag är förvånansvärt jämn med tanke på att jag inte tävlat så mycket fram till nu. Det känns lovande inför fortsättningen av säsongen, säger Jansson.

Näst bäste svenske herre var Linus Karlsson Mood som slutade 37:a.

På damsidan gjorde Nadia Larssonett bra lopp och slutade 21:a.

Nästa världscupsammandrag är i samband med EM i Frankrike i slutet av juli, och tre veckor därefter avgörs VM i Litauen.

 

Herrar: 1) Vojtech Ludvik, Tjeckien, 105.54, 2) Anton Foliforov, Ryssland, +0.06, 3) Grigory Medvedev, do, +0.52.

Svenska placeringar: 10) Marcus Jansson, +6.34, 37) Linus Karlsson Mood, +27.02, 48) Marcus Wadell, +37.20. Oskar Sandberg och Filip Bergström felstämplat.

Damer: 1) Emily Benham, Storbritannien, 96.03, 2) Ingrid Stengård, Finland, +3.58, 3) Svetlana Poverina, Ryssland, +6.15.

Svenska placeringar: 21) Nadia Larsson, +19.47, 32) Karin Gustafsson, +41.03.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter