Svensk Orientering logotyp
29.10.2016

Jens Andersson vann precisionsorienterarnas natt-SM

Precisionsorientering
Det var mörkt, blåsigt och kallt. Precis som det ska vara på ett natt-SM. Tävlingen som avgjordes i Vänersborg på fredagskvällen blev även extremt jämn. Segrande Jens Andersson vann på bästa tid.

Ingen lyckades lösa alla kontroller rätt, men nio deltagare klarade 21 av de 22 kontrollerna rätt vilket är mycket bra på en svår nattbana.

Bäst av de nio var Jens Andersson, OK Roslagen, som än en gång i år visade sin kartläsningsskicklighet. Lite sensationellt var det att han lyckades vinna på bästa tid på tidkontrollerna, eftersom han inte är känd för att vara så snabb.

I och med sin vinst är Andersson den förste svenske mästaren såväl i PreO som i orienteringslöpning. Sedan tidigare har han ett SM-guld med OK Tyr i stafett.

På andra plats kom Magnus Sterner, Strängnäs Malmby OL. Sterner har deltagit mer och mer i PreO och med bättre och bättre resultat. Trea blev den garvade PreO-veteranen Ola Jansson, Björklinge SOK.

Alla resultat hittar du här.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter