Svensk Orientering logotyp
23.04.2017

Juniorerna som visade klassen i tuff terräng - intervjuer med segrarna i Huskvarna

Orientering
Sanna Fast, Simon Imark, Lisa Jonsson-Nordin och Viktor Svensk - där har ni juniorerna som lyckades allra bäst på den prövande långdistansen i Huskvarna.

I D20 var det dubbelt Eksjö i den fjärde Swedish League-deltävlingen; Sanna Fast vann 2.05 före Linnéa Golsäter och i sammandraget plockade hon därmed in på klubbkompisen som toppar. Trea blev Emma Hagrot, Täby OK.

- Det känns bra, men man är lite sliten nu. Terrängen tar ut sin rätt, och det är väl så det ska vara, säger Sanna, vars stora mål för säsongen är JVM i Finland.

- Förhoppningsvis är sådana här framgångar ett litet steg på vägen dit, men det är tufft att komma med. Man måste ju hålla en jämn och hög nivå, det är det som är det viktiga och man har inte råd att dippa så mycket som jag gjorde på medeln i Blekinge. Men förhoppningsvis kan jag göra fler jämna lopp framöver.

Och det här loppet då?

- Jo, det var bra. Det var näst intill rent tekniskt. Jag är lite tveksam på om jag tagit bäst vägval, men jag kämpade verkligen och intalade mig själv att inte sluta kämpa, för jag vet ju att det var tufft för alla.

I H20 fick Tullinges Simon Imark kliva överst på pallen. Simon Hector, Snättringe, blev tvåa och Isac von Krusenstierna, OK Kåre, trea. Därmed klev Imark även upp i toppen av totalen, men det är tätt värre; nyss nämnda trio ryms inom 60 poäng.

- Det gick riktigt bra faktiskt. Förvånansvärt hade jag mycket krafter. Jag trodde att jag skulle vara seg efter Natt-SM men jag kunde trycka på bra och orienteringen funkade fint också, säger Imark, som hade 1.19 i marginal till Hector.

- Jag gjorde två missar, men inget stort, så i stort sett har det flutit på bra. Det var rätt tuff bana i och med att det var mycket grönt, men jag gillar det.

Vad tycker du om säsongsinledningen för din del?

- Jag har fått bra besked. Jag har gått bra i alla tävlingar, en skön känsla. Det känns som att jag tagit ett litet steg framåt sedan ifjol, säger Imark, som också siktar hårt mot JVM:

- Ja, framför allt mot lången, men även medeln vill jag prestera bra på.

I D18 var det Skåneslättens Lisa Jonsson-Nordin som segrade, 1.19 före OK Kåres Vilma von Krusenstierna och 1.47 före Hanna Mårtensson, OK Skogsstjärnan.

- Jätteroligt lopp! säger Jonsson-Nordin, som i sammandraget är tvåa, precis bakom IKHP:s Isa Envall.

- Men jag började med att missa ettan. Bra start! Så efter två kontroller såg jag hon som startade bakom mig. Då tänkte jag att "nu får jag springa bra från ettan till mål i alla fall", och det känns som att jag lyckades med det. Så det var kul att det räckte ändå. Nu hoppas jag kunna vara med i resten av Swedish League också.

I H18 slutligen slog Stora Tunas Viktor Svensk till med andra raka Swedish League-segern. Svensk, som också toppar totalen, vann före Jonas Andersson, OK Roxen, och August Mollén, OK Denseln.

- Det känns bra. Kul att vinna mot de äldre, säger Viktor som är 16 år gammal.

- Det var väl inte ett helt perfekt lopp, men det är svårt att få till. Det är lite småbökigt och det blir lite småbommar.

Vad var den stora utmaningen?

- Det var vägvalen. Det var svårt att veta vilka som var de bästa.

Resultat, Swedish League, långdistans, Huskvarna
D20
1) Sanna Fast, Eksjö SOK, 1.12.38, 2) Linnéa Golsäter, Eksjö SOK, +2.05, 3) Emma Hagrot, Täby OK, +3.05, 4) Lisa Johansson, OK Tranan, +4.50, 5) Myrra Carlsson, OK Orion, +5.37, 6 Emma Pettersson, OK Roxen, +5.43.

H20
1) Simon Imark, Tullinge SK, 1.07.35, 2) Simon Hector, Snättringe SK, +1.19, 3) Isac von Krusenstierna, OK Kåre, +2.56, 4) Andreas Uller, Kils OK, +3.24, 5) Filip Jacobsson, OK Tisaren, +3.35, 6) Anton Forsberg, Långhundra IF, +4.06.

D18
1) Lisa Jonsson-Nordin, Skåneslättens OL, 58.55, 2) Vilma von Krusenstierna, OK Kåre, +1.19, 3) Hanna Mårtensson, OK Skogsstjärnan, +1.47, 4) Ellen Kallerbäck, OK Orion, +2.06, 5) Jenny Wegebro, Sundsvalls OK, +2.52, 6) Irmalinn Nilsson, Härlövs IF, +3.45.

H18
1) Viktor Svensk, Stora Tuna OK, 58.22, 2) Jonas Andersson, OK Roxen, +2.17, 3) August Mollén, OK Denseln, +4.04, 4) Oscar Johansson, Karlskrona SOK, +4.52, 5) Erik Herne, OK Ravinen, +5.06, 6) Albin Andersson, Tullinge SK, +6.04.

Här finns samtliga resultat

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter